The Oriental

Foodie F 8 listopada 2012

Restauracja The Oriental w Hotelu Sheraton to jedna z tych restauracji hotelowych, do których warto zajrzeć nawet nie będąc gościem hotelu. Szefem kuchni jest tu znana postać wśród warszawskich bywalców restauracji Artur Grajber. Restauracja The Oriental istnieje już od 15 lat. W menu znajdziemy przegląd dań z całej Azji, począwszy od dim sumów, poprzez tajskie zupy, Nasi Goreng, wołowinę kobe, aż do ogonów langusty i grillowanego homara. Restauracja słynie też ze swoich niedzielnych brunchów serwowanych na zasadzie „Jesz ile chcesz”.

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Prusa 2, Warszawa

Godziny otwarcia:  Pon – Sob 17:00 – 23:00, Niedziela 12:30 – 16:30 (Brunch)

Telefon: Tel.: +48 (22) 450 6705 

Strona internetowa: www.theoriental.pl

Rodzaj kuchni: azjatycka

Średnie ceny: 78-100zł

Klimat / Atmosfera: elegancka

Dzielnica: Śródmieście

Menu specjalne: niedzielny brunch

RECENZJE BLOGERÓW (4):

Nakarmiona Starecka (Październik 2012)

Where’s The Food (Październik 2012)

Minta Eats (Marzec 2012)

Froblog (Sierpień 2010)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie