Co To To Je

Foodie F 16 lutego 2013

Restauracja Co To To Je, której otwarcie zapowiadałyśmy w styczniu, otworzyła się 6. lutego. Co To To Je jest pierwszą restauracją w Warszawie, która serwuje potrawy z owadami. W menu znajdziemy więc szarańczę w tempurze, z dodatkiem czerwonego curry, drewnojady w szynce dojrzewającej, kaczkę w sosie ze świerszczy i malin, z kaszą. Na deser możemy nawet zjeść owady w czekoladzie. Głównym dostawcą produktu jest Fabryka owadów, gdzie owady karmione są ekologicznymi warzywami i owocami, a potem starannie selekcjonowane.

 Restauracja Co To To Je

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Nugat 7, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Niedz 12:00-23:00

Telefon: +48 882 188 307

Strona internetowa: Facebook Fanpage

Rodzaj kuchni: eksperymentalna

Średnie ceny: 25-35zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ursynów

 

RECENZJE BLOGERÓW (1):

Pyza Made in Poland (Luty 2013)

MEDIA INTERNETOWE I DRUKOWANE (2):

Gazeta Wyborcza (Luty 2013)

Dzień Dobry TVN (Luty 2013)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • Katarzyna

    Polecam bardzo nie tylko ze względu na niecodzienne menu ale również na utalentowanego kucharza i świetny dobór smaków. Jedynie wystrój lokalu powinien zostać dopracowany (nie ma „klimatu”)

  • Sobol Bękart

    Palce lizać!