Opasły Tom PIW

Foodie F 1 marca 2013

Opasły Tom PIW to restauracja Agnieszki i Marcina Kręglickich, gdzie autorską kuchnię prowadzi Agata Wojda. Opasły Tom zmienia swoje menu regularnie. Opiera je na produktach sezonowych i lokalnych. Krótka karta podzielona jest na a la carte oraz menu degustacyjne (4 lub 6 dań), któremu mogą towarzyszyć dobrane wina. Opasły Tom PIW powstał w miejscu księgarni Państwowego Instytutu Wydawniczego, gdzie w latach 60tych bywali między innymi Antoni Słonimski, Stanisław Jerzy Lec, Gustaw Holoubek czy Janusz Głowacki.

 Opasly Foodie

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Foksal 17, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon-Niedz 12:00-23:00

Telefon: 22 621 18 81

Strona internetowa: www.kregliccy.pl/opaslyTom

Rodzaj kuchni: autorska

Średnie ceny: 40-50zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (5):

Restaurantica.pl (Styczeń 2013) by Foodie R

Saute (Grudzień 2012)

Froblog.pl (Październik 2012) by Foodie F

Kuchnia w formie (Maj 2011)

Good Place Warsaw


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie