Tamka 43

Foodie F 10 marca 2013

Tamka 43 to ekskluzywna restauracja ulokowana w Muzeum Chopina w Warszawie na Tamce. Szefem kuchni jest tu Robert Trzópek, jeden z najlepszych polskich kucharzy. Ma kilkuletnie doświadczenie w pracy w najlepszych restauracjach świata – Nomie i El Bulli. Karta Tamki43 jest krótka, sezonowa i często zmieniana. Można wybrać opcję menu degustacyjnego. W przygotowaniu dań w restauracji stosuje się metodą sous-vide.

 

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Tamka 43, Warszawa

Godziny otwarcia:  12:00-22:00

Telefon: 22 44 16 234

Strona internetowa: www.tamka43.pl  

Rodzaj kuchni: autorska

Średnie ceny: dania główne 80-100zł

Klimat / Atmosfera: elegancka

Dzielnica: Śródmieście

Menu specjalne: menu degustacyjne 5, 6 lub 7 dań (190-250zł)

RECENZJE BLOGERÓW (7):

Froblog.pl (Styczeń 2013) by Foodie F

Patelnią po głowie (Grudzień 2012)

Minta Eats (Wrzesień 2012)

TasteSpotting (Maj 2012)

Latające Talerze (Listopad 2011)

Coś niecoś (Lipiec 2011)

White Plate (Październik 2010)

 MEDIA INTERNETOWE I DRUKOWANE (4):

Piotr Adamczewski w Polityce (Październik 2011)

Kulinarnik.pl (Listopad 2010)

Maciej Nowak w Gazecie Wyborczej (Listopad 2010)

Love Warsaw (in English)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie