Klukovka

Foodie R 18 kwietnia 2013

Kolejne miejsce otworzyło się wczoraj w Pasażu Muranów przy Jana Pawła. Klukovka to po rosyjsku nalewka z żurawiny a także nowa restauracja z kuchnią wschodnią – z daniami  krajów byłego Związku Radzieckiego. Spotkamy tu smaki Rosji, Białorusi, Ukrainy, Kazachstanu i Uzbekistanu. W menu znalazły się pielmeni, wareniki, płowy, manty, tatarskie czebureki, baszkierskie bielasze i wiele innych. Lokal prowadzi rodzina repatriantów z Kazachstanu. W maju można będzie zamówić także także napoje alkoholowe, właściciele czekają w tej chwili na koncesję.

źródło: Klukovka materiały prasowe

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres:  ul. Jana Pawła II 45a, lok. 46, Warszawa

Godziny otwarcia:  pon.-sob. 11:00-23:00, niedz. 11:00-20:00

Telefon: 537 328 842

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: rosyjska

Średnie ceny: ok. 20 zł / obiad, 18 zł/lunch

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Wola


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • Michał

    Czujemy się oszukani po wizycie w tym miejscu. Solanka mięsna czyli klasyka rosyjskiej domowej kuchni przygotowana z kilku rodzajów mięsa i podawana z oliwkami tak naprawdę składa się z kilku rodzajów drobno pokrojonych nie najlepszych wędlin. Zamówiliśmy tez Kazan kabob i Płow z baraniną. Oba dania były z wieprzowiny. Po taniości…

    • Klukovka

      Dzień dobry! Dziękujemy za opinię, jednak nie możemy zgodzić się z przytoczonymi faktami. Soljankę zawsze podajemy z oliwkami, a kazan – kabob i płow NIGDY nie są przygotowywane z wieprzowiny. Baraninę kupujemy od dostawców z Podlasia, którzy są obecni również na Hali Mirowskiej. Baranina, której używamy odbiega od stereotypu na temat tego mięsa jaki jest w Polsce (specyficzny zapach i łykowatość) gdyż jest dobrej jakości i pochodzi od młodego barana. Rozumiemy, że dania mogły się Państwu nie spodobać, ale nie rozumiemy dlaczego w komentarzu padają nieprawdziwe stwierdzenia.
      Pozdrawiamy,
      Klukovka