OLIVA

Foodie F 20 kwietnia 2013

Niedawno zapowiadałyśmy otwarcie restauracji OLIVA – nowego śródziemnomorskiego miejsca na Ordynackiej. OLIVA ruszyła w środę. Motywem przewodniem przewodnim menu restauracji jest oliwa. W karcie znajdziemy śniadania, lunche i kolacje. Na miejscu jest też możliwość zakupu oliwy głównie z ekologicznych produkcji z Krety, Hiszpanii i Portugalii. Szefem kuchni restauracji OLIVA jest Łukasz Żuchowski (wcześniej szef w restauracji 12 stolików). Specjalną kartę win dla restauracji OLIVA przygotował Marek Kondrat.

Żródło: Restauracja OLIVA

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Ordynacka 10/12, Warszawa

Telefon: 22 826 70 60

Strona internetowa: www.restauracjaoliva.pl

Godziny otwarcia:  Pon – Pt 8.00-22.00 Sob – Niedz 9.00-22.00

Rodzaj kuchni: śródziemnomorska

Średnie ceny: 20-40 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (3)

Froblog.pl (Maj 2013) by Foodie F

Restaurantica.pl (kwiecień 2013) by Foodie R

Tupacz (kwiecień 2013)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • Mariusz

    Przyzwoite wnętrze i miła obsługa to nie wszystko.
    Test z pizzy oblany, ciasto gumowate, niesmaczne, zupełnie nie przypomina ciasta do pizzy?!
    Czekadełko w postaci bardzo dobrej oliwy podane z nienajlepszym pieczywem – jakąś przeciętną „bagietką”
    Porcja ravioli z grzybami smaczna, ładnie podana.
    Deser – pyszna pana cotta.
    Trzeba dać szansę – mają dopiero 5 dni 😉

  • Alicja

    Bardzo smaczna pizza! Nie wiem czy jadłam tak dobrą w Polsce :)
    Dodatkowo dostaliśmy chleb z oliwą jak czekaliśmy – oliwa również pyszna – w sklepie takiej się nie kupi! :)
    POLECAM WSZYSTKIM! MIŁO I PYSZNIE!