5 miejsc z otwartą kuchnią

Foodie F 18 maja 2013

Lubicie patrzeć jak przygotowywane jest Wasze jedzenie? Też macie wrażenie, że w Warszawie bardzo niewiele jest miejsc z otwartą kuchnią? Dziś proponujemy Wam te, które najbardziej lubimy.

5 MIEJSC Z OTWARTĄ KUCHNIĄ

Winosfera – Warszawska Winosfera to dwie ogromne sale restauracyjne i jedna spora powierzchnia sklepu z winem. Wystrój jest surowy, dominuje szarość i cegła, na tym tle znakomicie wyróżnia się tutejsza otwarta kuchnia.

Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler – kultowe miejsce w Soho Factory, które w części 24/7 gromadzi gości na wysokich krzesłach wokół centralnej prawdziwej kuchni. Jeśli braknie Wam tematów do rozmowy, zawsze możecie podpytać kucharza o steka, który właśnie przygotowuje.

Nolita – elegancka restauracja na Wilczej. Celem Jacka Grochowiny, tutejszego szefa kuchni, było stworzenie kameralnego miejsca – Nolita ma tylko 36 miejsc siedzących – z wykwintną kuchnią i przeszkloną kuchnią.

Duchnicka Food & Wine – po zmianie szefa kuchni z Josepha Seleetso na Marcina Budnika, miejsce nie zmieniło w żadnej mierze swojego wystroju. W dalszym ciągu mamy tu otwartą kuchnię, w której możemy obserwować pracę szefa i załogi.

Taste Wilanów – nowe miejsce w Miasteczku Wilanów, gdzie kuchni szefuje Dominik Moskalenko. W tej restauracji już od momentu złożenia zamówienia można śledzić, w jaki sposób przygotowywane są nasze dania. Umożliwia to panoramiczna szyba, będąca oknem na całą kuchnię.

  • Psi_kus (aka eatouterka)

    A ja z niższej półki. Lubię VaPiano 🙂 Pokochałam w Niemczech, tu lubię. Za pytania jak bardzo doprawione, dosmażone chcę, propozycje przypraw…

  • Sebastian

    A restauracja Platter Karola Okrasy ??

  • Jarek

    1.) zdjęcie z Warszawa Wschodnia a o restauracji ani słowa ?
    2.) co z restauracją u kucharzy ?

    • 1.) jak to „ani słowa”? Przecież jest wymieniona jako jedna z pięciu restauracji z otwartą kuchnią.

      2.) Cykl „5 miejsc na” ma to do siebie, że ograniczamy się do pięciu miejsc.