Pastrami z kaczki z ziołami, marynowane truskawki, płatki foie gras, dressing kawowy z karmelizowaną soją jest daniem z najnowszej karty restauracji La Rotisserie. Autorem dania jest Szef Kuchni Paweł Oszczyk. Plastry kaczki potraktowane tu zostały najpierw zalewą z soli, jałowca i goździków, następnie krótko gotowane metodą sous vide i na koniec delikatnie podwędzone. Truskawki bardzo krótko marynowano na sposób Szwedzki w marynacie słodko-kwaśnej. Zielonej sałatce towarzyszy dressing kawowy z karmelizowaną soją, na oleju orzechowym z odrobiną orzechów włoskich. Nawiązaniem do smaku kawy jest też kawowy piasek, stworzony z kruszonki z kawą. Całość oprószona została płatkami kaczej wątróbki.

 La Rotisserie Paweł Oszczyk_Pastrami z kaczki

GDZIE: La Rotisserie, ul. Kościelna 12, Warszawa

ZA ILE: 47zł

STRONA RESTAURACJI: www.mamaison.com