Nowa odsłona koszernej restauracji Rambam to Galil, restauracja właśnie przeniosła się do budynku PAST-y na Zielnej i zajęła miejsce restauracji Na Zielnej. Miejsce zmieniło menu, ale certyfikat koszerności pozostały. Restauracja jest jednym z niewielu miejsc w Warszawie, która przestrzega koszernych zasad m.in. dzieli swoją kuchnie na mięsną i pareve, wszystkie garnki i sztućce również są oznakowane i występują tylko w jednej kuchni. Restauracja jest nieczynna w soboty. W menu znajdziemy m.in. tabuleh, szakszukę i bliskowschodni kwartet.

 Galil Sala Galil

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Zielna 37, Warszawa

Godziny otwarcia:  Niedz 14:00-23:00, Pon – Czw 11:00 – 23:00, Pt 11:00 – 14:00

Telefon: 731 492 634

Strona internetowa: www.galil-restaurant.pl  

Rodzaj kuchni: koszerna

Średnie ceny: danie główne 30-50zł

Klimat / Atmosfera: elegancka

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (1):

Froblog.pl by Foodie F (Wrzesień 2013)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie