5 miejsc na pizzę przygotowywaną przez Włochów

Foodie R 11 października 2013

Pizza. Jedno z najpopularniejszych dań serwowanych na świecie. W Warszawie podawana jest w bardzo wielu miejscach, ale gdzie jest najlepsza? Zdania na ten temat są oczywiście podzielone. My wychodzimy z założenia, że skoro pizza to danie kuchni włoskiej, warto się przyjrzeć pizzeriom, gdzie pizzę przygotowują Włosi. A Wy gdzie najchętniej jadacie pizzę?

pizza

5 MIEJSC NA PIZZĘ PRZYGOTOWYWANĄ PRZEZ WŁOCHÓW

Ave Pizza – ul. Topiel 12 – Kiedy Ave Pizza oświadczyła, że otwiera się miejsce z najlepszą pizzą w Warszawie, sporo osób nie dowierzało. Dziś Ave Pizza jest miejscem całkowicie dedykowanym pizzy. Pracują tu na zmianę Lino i Fabio, ojciec i syn, pizzaiolo od pokoleń. W ofercie ponad kilkanaście rodzajów pizzy, z podziałem na bianca i rossa, wszystkie na cienkim, chrupkim z zewnątrz, a jednocześnie miękkim cieście.

Mamma Marietta – ul. Wołoska 74a – Andrea Scarantino konkuruje o tytuł najpopularniejszego włoskiego szefa kuchni w Warszawie. Jego Mamma Marietta nieustająco potwierdza najwyższe standardy włoskiej kuchni. Andrea ma w menu 20 różnych rodzajów pizzy. Do naszych ulubionych należy ta z serem mascarpone.

Il Caminetto ul. Zwycięzców 46 – Il Caminetto od lat cieszy mieszkańców Saskiej Kępy domową włoską kuchnią. Ważną jej częścią jest oczywiście pizza. Walter Cherubini pochodzi wprawdzie z Umbrii, a nie ze stolicy pizzy Neapolu, ale słynie ze swojej prawdziwej włoskiej pizzy na cienkim cieście nie tylko na Saskiej Kępie.

Trattoria Giancarlo ul. Objazdowa 3, Wesoła – włoska trattoria Giancarlo Russo ściąga do odległej od centrum Wesołej sporo gości. W menu znajdziemy 20 rodzajów pizzy. Charyzmatyczny Giancarlo osobiście wyjaśni Wam, dlaczego robi najlepszą pizzę w okolicy.

Bella Napoli by Enzo Rossi – ul. Nałączowska 60 – Enzo wprawdzie dawno już nie piecze pizzy osobiście, ale w jego lokalu na Sadybie, za pizzę odpowiada Emilio.  W menu znajdziemy tu ponad 30 rodzajów pizzy i kilka calzone.

  • Ja

    A gdzie Maka i Woda???

    • Paweł

      pizza w mąka i woda to jest jakieś nieporozumienie………..W zasadzie każdy element tego czegoś co ma być niby włoską pizzą jest żenujący – quadro pepperoni……….wielki placek grubości centymetra, z rantami na 5/7 cm, 3 (TRZEMA!!!) kleksami mozarelli ka 5 kawałkami nędznej kiełbasy która koło pepperoni nawet nie leżała. Po prostu porażka. Zresztą cała ta knajpa za wyjątkiem deserów (byłem w 4 osoby – każdy przystawka, danie i deser)niewiele ma do zaoferowania. A do tego pizzy, wybaczcie nie robi włoski Włoch:)………tylko DJ Glasse – znany szeroko wszystkim bywalcom nieodżałowanej warszawskiej Piekarni:))

      • Krzysztof

        Widać, że Pan Pawel wie o włoskiej kuchni tyle co o jęzuku polskim, niewiele…
        Aż szkoda komentować ten stek bzdur, który chciało mu się „napisać.

        • Paweł

          widzę, że odpowiedź na mój komentarz…….klasycznie polska. To może wysili się Pan na odpowiedź ad vocem a nie ad personam. Wymieniłem konkretne zastrzeżenia a Pan mnie obraża. To ja odbiję piłkę że szkoda w takiej dyskusji uczestniczyć.

          • Krzysztof

            Nie tylko nie umie Pan pisać ale i czytać….
            Niestety nie podnosi to Pańskiej wiedzy o prawdziwej włoskiej kuchni.
            Może ma Pan jakieś pojęcie o polskiej wizji włoskiej kuchni i dlatego Pan oczekuje nawalenia tłustego sera na cały placek i dopiero na to kiełbachy jak na mrożonkach w hipermarketach.
            Następnym razem jak Pan będzie chciał pizze z prawdziwym peperoncino to niech Pan przeczyta menu i zamówi pizze z salsiccia al peperoncino a nie pizze quadro pepperoni co oznacza cztery papryki.
            Niech się już Pan nie osmiesza.

        • m

          W poście, w którym w niezbyt kulturalny sposób odnosi się Pan do komentarza pana Pawła, pisze pan: „Następnym razem jak Pan będzie chciał pizze z prawdziwym peperoncino to niech Pan przeczyta menu i zamówi pizze z salsiccia al peperoncino a nie pizze quadro pepperoni co oznacza cztery papryki.
          Niech się już Pan nie osmiesza.”

          Panie, ma Pan tupet. Quadro pepperoni to według Pana cztery papryki? Proszę zajrzeć jeszcze raz do słownika. Widzę, że język włoski jest Panu całkowicie obcy. Podobnie jak kultura. Nie tylko włoska. Również osobista. Proszę się nie ośmieszać. Proszę znać swoje miejsce w szeregu.
          Serdecznie pozdrawiam.

    • Andrzej

      Mąka i Woda jest najlepszą włoską restauracją w Polsce.
      Jedyna pizzeria, która ma prawdziwy piec Stefano Ferrary i jedyna, która przywozi prawdziwe włoskie produkty.
      Niestety nasze społeczeństwo nie dorosło do tego bo przyzwyczajeni jesteśmy do pseudo włoskiej pizzy z nawalonym pseudo serem i tym co kto sobie bez pojęcia wymyśli.
      O pastach nie wspomnę.

      • JAN

        Zgadzam się z Panem, ale w roku 2015 powstało kilka konkurencyjnych miejsc z jeszcze lepszą pizzą 🙂 Ja odwiedzam Al Capone Ristorante i La Tomatina – mistrzostwo świata, proszę sprawdzić!

  • Kasia

    Proszę, nie używajcie sformułowań typu „miejsce dedykowane pizzy” – to nie jest poprawne użycie słowa „dedykowany”. Zadedykować to można komuś książkę. Powinno być np. „pizza jest ich specjalnością”, „pizza jest ich oczkiem w głowie” etc. etc.

    • julka

      Zgadzam się w przedmówczynią. Dedykowany to jakaś straszna kalka z angielskiego. Po polsku można jeszcze użyć adresowany do, ale trudno, żeby pizzeria była adresowana do pizzy, raczej do klientów…

  • To ja jeszcze dodam La Bottega Toscana, lokal na Obrzeżnej (okolice Galerii Mokotów). Prawdziwa pizza od prawdziwego Włocha, a oprócz tego pyszne sałatki, makarony i inne włoskie dania. Mam szczęście, bo mieszkam niedaleko.
    Bella Napoli też potwierdzam, doskonała jakość! Mają też drugi lokal na Bródnie, na ul. Kondratowicza – nie wiem, jak jest w innych miejscach, ale tam można się dostać chyba tylko po zarezerwowaniu stolika;)

  • magda

    moi Włosi jedzą w L’olivo na żelaznej

    • Cytryna

      Popieram 😉 Moim zdaniem L’olivo zdecydowanie zasługuje na pierwszą piątkę!

  • anna

    pizza w Il Caminetto jest niestety mocno średnia.

    • michal

      dla mnie Ill Caminetto to mistrzostwo pizzy przez duże „M”.

  • Joanna

    Ja słyszałam bardzo przeciętne opinie o La bottega toscana (mieszkam niedaleko)…Generalnie nie zachęcano mnie aby tam stołować. Bardzo fajni Włosi stoją za piecem w Trattorii na piętrze Górki Szczęśliwickiej w Parku Szczęśliwickim. Włoskie produkty importowane z Włoch… szynka parmeńska jest boska na pizzy Parma a sery też niczego sobie…:)

  • Marcin

    Mela Verde!!!….
    Piaseczno, ale drugi punkt gdzieś w Warszwie(nie byłem, więc nie znam adresu) ale Mela Verde jest bajeczna
    II Camineto !, potwierdzam równie pyszna.

  • roller

    maka i woda? nigga plz, zakalec na zakalcu

  • kiCiulka

    mąka i woda nie ma nic wspólnego z Włochami.
    ja dodam milleluci, na warszawskim Gocławiu.
    polecam również bella napoli na nałęczowskiej.

    • Krzysztof

      To fakt, z Wlochami pod Warszawa nic nie ma wspólnego, zresztą z wlochami pod pachami tez nie.
      Na szczęście ma więcej wspólnego z włoskim edzeniem i pizza z Neapolu niż wszystkie wymienione wyżej lokale.

      • blazzej

        Krzysiu nie napinaj sie, bo szkoda zdrowia. Rozmawiamy o gustach, a to z gruntu zgubne. Mąka i woda smakuje, tak jak brzmi…niekompletnie.

        • Krzysztof

          Prosze nie oceniac innych swoja miara, to ze Pan sie napina i z tego powodu choruje nie oznacza, ze inni tez tak maja.
          To ze nie zna sie Pan na wloskiej kuchni to niestety inny problem.
          Raczej nie Pańska wina bo od lat w Polsce serwuje nam sie polska wizje wloskiej kuchni, najczesciej z puszki albo folii i niestety ludzie nie potrafia zrozumiec jak nagle ktos im podaje danie bazujace na prawdziwej recepturze i produktach. Ludzie się gubia. Na szczescie nie wszyscy wec jest nadzieja, ze i Pan sie odnajdzie.
          Pozdrawiam.

          • lew

            Buraczku niedogotowany i po co tak bronisz tego lokalu? Tu już większość wie jak smakuje Mąka i Woda..

  • Sergio

    La Tomatina, najlepsza pizza w mieście moim skromnym zdaniem.

    • Leon

      Pan chyba był tylko w La Tomatina i KFC, skoro Pan tak napisał

      • Sergio

        O przepraszam Drogi Panie byłem jeszcze w Mc Donald’s a poważnie to według mnie najlepsza pizza naprawdę jest w La Tomatinie, jakoś smakuje mi najbardziej, a pan co ma jej do zarzucenia?

        • Krzysztof

          Podobny poziom co w fastfoodach. Niestety.
          Ale jak widac ludzie tak lubia wiec jest na czym zarabiac.

          • Paweł

            Panie Krzysztofie,

            Wiele Pan krytykuje, jak czytam tu komentarze. Ale stwierdzam, że poza krytyką, to nie przeczytałem jeszcze za wiele konstruktywnego.
            A bardzo chętnie poznam Pana typy odnośnie rekomendowanych miejsc, by zjeść dobrą pizzę.
            Wraz z uzasadnieniem które miejsce i za co konkretnie.
            Będę zobowiązany.

            Pozdrawiam

          • Paweł

            Chyba trafiliśmy na właściciela M&W, najmarniej menago więc o typach innych niż rzeczona M&W w przypadku, absolutnie nienapiętego, totalnie nienapastliwego Pana Krzysztofa, ciężko mówić:))

          • KRZYSZTOF

            Nie mam swoich typow i nie jestem ani „menago” ani wlascicielem zadnej restauracji (niestety).
            Tez kiedys jadlem kiepskie zarcie w polsce a zachwycalem sie jak by bylo to niewadomo co.
            Niestety, wyjazdy za granice i poznanie dobrych kuchni weryfikuje.
            Mam nadzieje, ze niedlugo i u nas bedzie mozna dobrze zjesc. Po tym co sie dzieje na rynku warszawskich restauracji widac, ze jest nadzieja.

            Nie rozumiem podejscia, ze jak ktos otwarcie krytykuje cos w tym kraju to znaczy, ze musi byc z konkurencji.
            A moze poprostu mysli i ma swoje zdanie?

  • Ul

    CIAO A TUTTI!
    Nie przez włocha ale rewelacyjna pizza 🙂

    Mąka i woda – moim zdaniem pizza dobra, ale nie wybitna.

    • Grażynka

      Mąka i woda nie jest przygotowywana przez włocha więc nie łapie sie w tym rankingu a szkoda bo to jeyna pizza wg włoskiej receptury (neapolitańskiej), z włoskiej mąki, mozzarelli di bufala i wypalana w prawdziwym wloskim piecu.
      No ale nie mają włoskiego pizzaiolo.

  • Gosia

    Świetną pizzę można również zjeść na Woli, w pizzerii Umbria. Nie, nie robi jej Włoch, ale ja jestem zdania, że jeśli zna się receptury i używa odpowiednich składników, to Polacy są w stanie zrobić to równie dobrze. Nie dyskredytujmy aż tak umiejętności polskich kucharzy.

  • Jak najbardziej podpisuję się pod Bella Napoli – i tej z Nałęczowskiej i tej z Kondratowicza! Swego czasu ciągle tam jedliśmy! mamma marietta ogólnie mnie rzuca na kolana, chociaż pizzy jeszcze tam nie jadłam, a co do mąki i wody jak dla jest fajnie, ale liczyłam na więcej!

  • Agnieszka

    L’olivio!!!!
    sycylijczycy gotują, właściciel jest włochem . pizza i całe menu obłęd .

  • Wiola

    Ja osobiście byłam mile zaskoczona NIGHT PIZZA FACTORY, pizzeria pracująca w nocy w Wawie, zawsze dostarczają gorącą i przepyszną pizze a i składników nie żałują!

  • Anna

    Na Saskiej Kępie nieopodal II Caminetto jest zdecydowanie lepsza pizzeria przy lodziarni Limoni, małe miejsce, ale pizza wyborna mimo zmieniającej się pogody nieustannie widzę tam zajęte stoliki. Dodatkowo jakość produktów wyśmienita. Koleżanka była także u nich na Mokotowie, bo specjalnie piec opalany drewnem został tam wybudowany, także to miejsce polecała.

    • smakosz placka

      to saska kep czy mokotow?
      jaki to piec

      • Anna

        na saskiej zwycięców 49 na mokotowie na roku puławskiej i dąbrowskiego

  • NON-SOLO na Grójeckiej! Genialne włoskie jedzenie, bardzo fajna obsługa, tylko czasem trzeba trochę poczekać na stolik i zamówienie z dowozem jest skomplikwane 😉

  • Pani_Cogito

    swego czasu, mam nadzieje że nadal pyszna pizze jadłam w Doppio na ul. Gałczyńskiego 3

  • Maciej

    Ludzie broniący mąki i wody na pewno w niej pracują, tak to brzmi. Pizza natomiast tam niedobra

  • SERGIO

    wiec, zaintrygowaly mnie te posty na temat maki i wody, poszedlem i mam juz zdanie: maka i woda to nie pizza to jakis podplomyk na zakalcu. Naprawde proponuje udac sie na ul. krucza tuz przy skrzyzowaniu z alejami jerozolimskimi, znajduje sie tam restauracja la tomatina, proponuje sprobowac ich pizzy 😉 jestem ciekaw waszych opinii. pozdrawiam.

    • Paweł

      apropo M&W – sad but true i żaden piec kosmicznie tradycyjny tego nie zmieni

    • Beata

      Jak dla Pana maka i woda to placek na zakalcu to znaczy, ze bladego pojecia nie ma Pan o pizzy. Co zreszta potwierdza opinia o La Tomatina.
      Pisze Pan o polskiej pizzy a nie tradycyjnej wloskiej, ktora sie wziela z pizza hut i dr oetker a nie z wloch.
      No coz, nie kazdy musi sie znac i miec wyostrzony smak. I dobrze, bedzie wiecej dla nas 🙂

    • Raffik

      Jak widac u nas wyrocznia jest Magda Gessler a nie wloskie standardy. Nagadala ludziom glupot w TV i ludzie te same bzdury powtarzaja w internecie.
      Na szczescie rosnie rzesza smakoszy w tym kraju i dzieki temu jakosc jedzenia w restauracjach tez.
      Ale caly czas jak ktos lubi mrozonki i ketchup to ma gdzie je zjesc.

  • Dżoana

    Po przeczytaniu artykułu wypróbowałam Ave Pizza i jestem zawiedziona – pizza jest gruba i gumowa. Hipsterom może i do gustu przypadnie (Powiśle!) natomiast prawdziwi miłośnicy pizzy powinni się wybrać gdzie indziej – np. do wspomnianego w komentarzach Non Solo. Ich razowe ciasto i sosy (w tym aromatyczna oliwa czosnkowa) to prawdziwe perełki.

  • Mateo

    Garden Pizza w Krakowie najlepsza jest!

  • Kuba

    Nałęczowska!

  • Patrycja

    Niestety AVE Pizza nie polecam 🙁

  • Katarzyna

    Brak tu Otto Pizza na Leszno 8 🙁

  • Katarzynka

    Ja nieustannie stawiam na Mamma Marietta i gorąco pozdrawiam Pana Krzysztofa. Rzadko widzi się takie poświęcenie w obronie kawałka placka!
    Takie czasy Panie Krzysztofie, o mące i wodzie mało kto chce żyć. A jak jeszcze z tego ciasto rozmiękłe to już w ogóle.

    • Krzysztof

      A co Pani wie o cieście do pizzy?

  • krzych

    Zdecydowanie Ciao a Tutti, produkty też mają włoskie, drugie miejsce bella napoli. Co do mąki i wody… we włoszech bufala tak nie pływa a ciasto jest ciut za gumiaste…

  • marianno

    a tak na marginesie to mowienie ze pizza na grubym albo na cienkim ciescie nie jest wloska to niewiedza – bo poludnie wloch ma grue ciasto ,a np.umbria czy toskania cienkie
    w mąka i woda nie bylam-na pewno nadrobie ale ze zdjec jedzenie wyglada pysznie choc nie do konca wlosko
    sa inne restauracje ktore maja prawdziwe cudowne wloskie sery, szynki crudo czy prosciutto – samo to to rozkosz dla podniebienia plus bruschetta z prawdziwa oliwka truflowa mmmmm

  • Magda

    Jak najbardziej zgadzam się z Bella Napoli. Ja miałam okazję smakować pizzy na Targówku. Super, że otworzyli drugą knajpę na Sadybie. Przepyszna pizza, świetna obsługa i włoski klimat.
    Miejsce nr 2 CIAO A TUTTI!- miejsce polecone przez przyjaciółkę, jak najbardziej trafione. Pizza pychota. Bardzo małe, ale klimatyczne miejsce.

  • Ola

    Polecam odwiedzic nowe miejsce na mapie warszawy- SpaccaNapoli. Swietokrzyska 30. Rewelacyjna pizza oraz pasty. ponad to przekaski orac slodkosci. obsluga mloda i bardzo zgrana.

  • Andrzej

    Mąka i Woda – jedzenie naprawdę słabe i nic się w tej kwestii nie zmienia od otwarcia.

  • Kris

    Mąka i Woda to dramat – byliśmy i sprawdziliśmy. Niestety piec tego nie rekompensuje, a dobremu kucharzowi nie jest potrzebny.

  • Marek Gołaszewski

    Stwierdze z przykrością, że prawdziwa Włoska pizza nie zadowoli prawdziwego Polskiego podniebienia ani też wyobrażenia Polaka o wyglądzie i jakości pizzy. Po pierwsze wygląd który kochają Polacy to idealne koło. Tym czasem we Włoszech pizza jest taka jaka wyjdzie, czyli kwadraty, owal, a najczęściej zwyczajny „kleks”. Składniki do pizzy we Włoszech są proste najczęściej sam ser ale jeśli coś jeszcze to już zależy od regionu. Często są to na przykład ziemniaki które tam jada się tylko jako dodatek do pizzy lub pasty;-) i co na to niby smakosze twierdzący, że włoska pizza jest najlepsza? Podobnie jest z ciastem w jednym regionie ciasto jest cienkie i chrupiące, a w innym takie jak u nas lub grube jak w U.S.A. Prawda jest taka, że włosi robiący u nas pizze robią ja również pod nasze podniebienia i bardziej przypomina rodzimy produkt niż to co zjemy w Italii.

  • Kasia

    Dodam tylko od siebie, ze nie trzeba byc Włochem zeby robić dobra pizzę ;)))) mój maź jest Polakiem i robi duzo lepsza pizzę niż nie jeden Włoch. Trzeba miec serce do pizzy i dobre składniki, No i piec na drewńo. Maź robi szkolenia po całej Polsce i zdzwilibyscie sie Państwo ale szkolił i kilku Włochów ;))) zreszta do jasnej ciasnej nie każdy Włoch we Włoszech robi pizzę 😀

  • peff

    Polecam ALDO na ZOLIBOLI 😉
    ps. odnosnie Maki i Wody , ktora wprowadzila poruszenie w watku, to ich „pizza” moim zdaniem jest najgorsza jaka w zyciu jadlem 😉 takiego „gumiaka” az ciezko zrobic pkt 2/10 za piec ;P

  • Pablo

    Il Caminetto to jakies zarcik….brakuje im produktow, pizza zimna..nie maja czasu podac, wola pogadac miedzy soba…w lokalu czystosc jest czyms obcym…lepasza o niebo jest Tratoria Rucola na Francuskiej…a jak nie to Na Winklu 🙂

  • Anetta

    lubię sieciówkę dominium jeszcze nigdy się nie zawiodłama a pizza na Nowolipkach niebo w gębie, nie mogę powiedzieć tego samego o pizzy Bella Napoli by Enzo Rossi zamówionej na Bródnie, dostawa dosłownie po max 15 minutach od zamówienia wygląd oraz smak katastrofa od razu do kosza szkoda kasy oraz nie ma sensu brać po uwagę tego rankingu nie polecam Bella Napoli by Enzo Rossi

  • Uzzi

    „La Mia Italia ” na Domaniewskiej

  • Roderyk

    Zdecydowanie brakuje restauracji Presto na Ursynowie. Świetna pizza i dodatki. Jedyne co przebija ich pizzę, to ta robiona przez moją żonę, a i to głównie dlatego, że żona też używa tego komputera…

  • U nas również pizzę przygotowuje prawdziwy Włoch 🙂

  • konrad

    proponuję wam pizzę z dostawą w nocy. Ostatnio zamawiałem i była naprawdę pyszna. pizzawnocy.com

  • Magdalena

    Moim zdaniem najlepsza pizza w niewygórowanych cenach jest podawana w Fabryce Pizzy na ul. Obrzeżnej w Warszawie, poza pizzą mają przepyszne dania włoskie, próbowałam kremu z dyni i makaronu penne w sosie śmietanowym z gorgonzolą, kurczakiem i szpinakiem, zapiekane z mozzarellą
    i jestem pod duuużym wrażeniem, naprawdę przepyszne. Polecam spróbować:)

  • breszna

    Nie wiem jakiej narodowości jest kucharz, ale jak dla mnie to pizzę najbardziej podobną do włoskiej jadłam w Dominium, to było w Centrum Krucza. W zasadzie nie wymagała ona nawet sosów, to było na wakacjach, miejscowość Bibione – pewnie część z Was też tam była. Co więcej – lokal wyglądał właśnie tak jak ten Dominium – mnóstwo rozwieszonych zdjęć/obrazków i podobne ustawienie sali. Ale najważniejsze – to ten sam smak 😉

  • grzegorz

    18/10/2015
    DZisiaj jedliśmy w Ave pizza i powiem tak sobie przypalona i cene nie mamł jak za 28cm.Więc srednio polecam

  • grabier

    W Markach najsmaczniej jest moim zdaniem w Dominium. Przede wszystkim pizza włoska, dopracowana, smaczna, cienkie ciasto i te zapachy… Inna sprawa, że takie przygotowanie pizzy z ananasem, z wołowiną czy serem góralskim to sztuka. Owszem, nie każdemu muszą odpowiadać takie smaki, ale są ciekawe.

  • Marco

    Mąka i Woda hmm byłem częstym gościem tam co weekend chodziłem z rodziną na znakomite makarony oraz na pyszną pizzę . Niestety od jakiegoś czasu pizza nie przypomina tego co było kiedyś ciasto grubsze niż powinno być trzeba powiedzieć aby było bardziej wypieczone bo tak dostaniemy rozmiękłe od sosu .. co do składników trzymają ten sam poziom samo ciasto pozostawia wiele do życzenia . Makarony Pycha polecam !

  • herko

    Najczęściej chodzimy do Wileńskiej na pizzę, tam jest lokal Gusto Dominium – jakiś czas temu zmienili nazwę, pojawiły się jakieś nowe dania, zmieniła się aranżacja, ale jakość i smak jedzenia pozostały dokładnie takie same. I osobiście nie byłem w Warszawie w lokalu, który rzeczywiście podawałbym smaczniejszą pizzę na cienkim, takim właśnie włoskim cieście. Odwiedźcie – moim daniem robią dużą różnicę.

  • poken

    W Gusto mają dobrą pizzę na cienkim cieście, ale akurat zaczęliśmy tam chodzić bo mieli pizzę za pół ceny do 13 w tygodniu. Później to już tylko dla dobrego jedzenia – jestem zazwyczaj raz w tygodniu. Wiadomo – nie można przesadzać. Jedzenie mają dobre.

  • Tom

    często zamawiamy z pizzaipasta.pl do biura mają na cienkim włoskim cieście bardzo duży wybór