Konkurs z Pierrogerią

Foodie F 7 października 2013

Macie ochotę na pierogi na Placu Konstytucji? Zapraszamy do kolejnej zabawy, dzisiaj bawimy się z Pierrogerią. Można wygrać zaproszenia na kolację.

ZADANIE

Wymyśl i krótko opisz  Twój własny innowacyjny farsz do pierogów

NAGRODY

3 nagrody – voucher po 100 zł na kolację w restauracji Pierrogeria

3 wyróżnienia – voucher na 1 porcję dowolnych pierogów w restauracji Pierrogeria

Fundatorem nagrody w konkursie jest restauracja Pierrogeria.

ODPOWIEDZI UDZIELAJCIE

– w komentarzu na stronie Warsawfoodie.pl pod postem dotyczącym konkursu lub

– na naszym fanpage’u na Facebooku w komentarzu do posta konkursowego lub

– mailem na adres kontakt@warsawfoodie.pl

CZAS TRWANIA

Na Wasze odpowiedzi czekamy w terminie do poniedziałku 21. października 2013 do godziny 23:59. Wyniki ogłosimy w sobotę 26. października 2013

REGULAMIN

Zapraszamy do zabawy, zanim zaczniecie oczywiście przeczytajcie Regulamin Konkursu

KONKURS ZAKOŃCZONY. DZIĘKUJEMY ZA UDZIAŁ. ZAPRASZAMY DO KOLEJNYCH KONKURSÓW

Zaproszenia na kolację wędrują do: Alicji, Ingi i Malwiny, a pierogowe wyróżnienia do Piotrka, Aleksandry i Darii. Gratulujemy. Do zwycięzców zgłosiliśmy się mailowo ze szczegółami dotyczącymi sposobu odebrania nagrody.

PIERROGERIA

Więcej informacji o Pierrogerii

Pierrogeria

  • Tomasz

    1. soczewica i kasza jaglana, c zebulką
    2. bób i ryż biały i niełuskany, z curry
    3. mielony boczek, groch, majeranek, kminek.

  • Daria

    1.tofu naturalne, awokado, czerwona grilowana papryka
    2. ser kozi, burak, tymianek
    3. dynia, orzechy wloskie, ser twarogowy

  • Daria

    1.tofu naturalne, awokado (skropoione odrobina soku z cytryny, doprawione sola morska i pieprzem) wraz z czerwona lekko papryką papryka
    2. ser kozi, czerwony burak doprawiony tymiankiem i solą
    3. dynia, orzechy wloskie (posiekane) , ser twarogowy półtłusty doprawiony solą, pieprzem i curry lub w mocniejszej wersji czerwoną papryczka

  • Dominika

    Farsz do pierogów na słodko z czekolady i konfitury z wiśni będzie super tak mi się myśli.

  • Alicja

    Kwintesencja jesieni:

    1) karmelizowana z balsamico cebula + podduszony na maśle jarmuż + twardy kozi ser
    2) pieczona dynia + pieczona papryka + ser feta
    3) pieczony bakłażan + duszone na maśle kurki + mozzarella

  • Kasia

    posiekany świeży szpinak podduszony na maśle + malutkie kawałeczki suszonych pomidorów + feta

  • Inga

    1. Tarte buraczki z łyżką jogurtu, odrobiną czosnku i wiśniami (wbrew pozorom – pycha)

    2. Gruszki z żurawinami (lub serem pleśniowym) i orzechami

    czyli jesienno-zimowa nowoczesna wersja kuchni polskiej 🙂

  • Farsz :1. posiekane daktyle
    2. ser feta
    3 szczypta pieprzu

    Rodzynki namoczone w rumie do sowitego przybrania

  • Evita

    mięso mielone z indyka cebulka czosnek, suszony imbir sól do smaku bazylia i natka zielonej pietruszki kurkuma czerwona i żolta papryka wszystko podsmazone i potraktowane blenderem-farsz pycha 🙂

  • Kasia

    1: grillowany łośoś z nutą pomarańczy
    2: ser camembert z migdałami
    3: i na słodko: twarożek waniliowy z sosem malinowym

    najpyszniejsze pierogi! 🙂

  • Andrzej

    – suszone śliweczki a na wierzch bułka tarta zasmażana z masełkiem
    – kukurydza z pachnącym bekonem

  • Mona

    1. Krewetki czosnkowo imbirowe z mascarpone
    2. Ser kozi i wiśnie

  • Alicja

    Jeszcze 2 propozycje:
    1) Pieczarki – duszone na maśle z cebulą + zielona soczewica + kasza gryczana, ew. doprawione sosem sojowym
    2) Miks jesiennych pieczonych warzyw (marchewka, dynia, pietruszka, seler, czosnek, papryka)z dodatkiem balsamico, przyprawiony kuminem i wędzoną papryką. Piękne kolory, niesamowity aromat i niezapomniany smak 🙂

  • Asia

    Marchewka uduszona na maśle z czosnkiem, wymieszana z jogurtem greckim, solą, pieprzem i czarnuszką

  • Alicja

    I kolejny pomysł:
    pieczona dynia + pieczona papryka + ser feta + rozmaryn lub szałwia.

  • Sylwia

    łosoś twarożek i tymianek

  • Kamila

    Ja moje pierogi wypełniłabym po brzegi musem z mango wymieszanym z delikatną ricottą i polała to wszystko słodkim sosem z mleka kokosowego, mniam!

  • Marcin

    Ja proponuję małą polsko-orientalną fuzję: zmielona pierś kurczaka wymieszana z drobno pokrojonym i podsmażonym imbirem, czosnkiem, przy akompaniamencie trawy cytrynowej i papryczki chilli. Wszystko zamkniętę w starym dobrym polskim pierogu 🙂

  • DOMINIKA GÓRSKA

    KIEDY wyniki