Dziczyzna w restauracji Piękna 56

Foodie R 12 grudnia 2013

Późna jesień i zima to czas łowów, stąd też w menu restauracji Piękna 56 pojawiło się specjalne sezonowe menu z dziczyzną. Dziczyzna to mięso wolne od antybiotyków, nietuczone sztucznymi paszami i zawierające mniej tłuszczu niż kurczak, wyróżniające się wyśmienitym smakiem. Szef kuchni restauracji Sebastian Szklarski przygotował dania z dziczyzną, których uczył się przed laty od szefów kuchni włoskiej i francuskiej. W sezonowym menu znalazły się: pieczona pierś perliczki podawana z czarną soczewicą i pikantną kiełbasą chorizo, ravioli z dziczyzną na maśle rozmarynowym, a także comber z jelenia w sosie figowym z jagodowym tagliolini.

Piękna 56

źródło: materiały prasowe

 

Gdzie: ul. Piękna 56, Warszawa

Strona na Warsaw Foodie: Piękna 56

Strona internetowa restauracji: Facebook, www

 

Tekst sponsorowany