Bistro Pigalle

Foodie F 20 stycznia 2014

Zapowiadane przez nas francuskie Bistro Pigalle otworzyło się dwa dni temu na Hożej róg Poznańskiej. Szefem kuchni jest tu Dariusz Ratuszniak. Miejsce oferuje ryby i owoce morza serwowane w stylu francuskim. Bistro Pigalle ma ambicje odwoływać się do tradycji kuchni francuskiej, szef kuchni wykorzystuje ponad 100 letnie przepisy i prezentuje je w nowych odsłonach. Menu będzie się często zmieniało, w tej chwili w karcie znaleźć można m.in. Kremową zupę z homara z kroplą Henessy, Turbota z baskijskiego portu, Przegrzebki w dymie wędzarniczym.

Bistro Pigalle

Zdjęcie: Fanpage Bistro Pigalle

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Hoża 41 (róg Poznańskiej), Warszawa

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: francuska

Średnie ceny: danie główne 40-70zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie