Bistro Pigalle

Foodie F 20 stycznia 2014

Zapowiadane przez nas francuskie Bistro Pigalle otworzyło się dwa dni temu na Hożej róg Poznańskiej. Szefem kuchni jest tu Dariusz Ratuszniak. Miejsce oferuje ryby i owoce morza serwowane w stylu francuskim. Bistro Pigalle ma ambicje odwoływać się do tradycji kuchni francuskiej, szef kuchni wykorzystuje ponad 100 letnie przepisy i prezentuje je w nowych odsłonach. Menu będzie się często zmieniało, w tej chwili w karcie znaleźć można m.in. Kremową zupę z homara z kroplą Henessy, Turbota z baskijskiego portu, Przegrzebki w dymie wędzarniczym.

Bistro Pigalle

Zdjęcie: Fanpage Bistro Pigalle

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Hoża 41 (róg Poznańskiej), Warszawa

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: francuska

Średnie ceny: danie główne 40-70zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • Poseł

    Kto to jest Dariusz Ratuszniak?

  • Ilona

    szału nie ma…wręcz zgadzam się z opinią CALVARES’a/. Z profilu na Facebooku właściel usuwa niewygodne opinie……
    http://warsawfoodie.pl/2014/01/bistro-pigalle-wkrotce/

  • Jacek

    Niestety, strasznie śmierdzi.

  • Aga

    Widzę, że nie tylko z facebooka są usuwane nieprzychylne komentarze, jaki to ma sens prowadzenie takiej strony skoro nie można się swobodnie wypowiedzieć???

  • Kalmaar

    Jeśli ktoś lubi biały pieprz, którym są przyprawiane wszystkie potrawy, i którym posypuje się dania na życzenie klienta, nie uprzedzając, że to biały pieprz, to ok.
    Biały pieprz jest bardzo, bardzo aromatyczny, pachnie trochę jak terpentyna, tylko dla smakoszy.
    Chciałbym być ostrzegany przed tym, zanim kelner zaproponuje pieprz z młynka, bo moje danie zostało nim zabite.
    Drogo.

  • Ewa

    Jedzenie stare, generalnie drogo i mało. Dużo lepiej można zjeść 50 m dalej w Bejrucie.