Bibenda

Foodie F 27 lutego 2014

Restauracja i bar Bibenda, którą anonsowałyśmy jakiś czas temu, jest już otwarta. Miejsce na Nowogrodzkiej oferuje autorską kuchnię, opartą o świeże, sezonowe produkty. Bibenda jest stworzona przez Beniamina Bieleckiego i Zbyszka Gawrona – właścicieli firmy cateringowej Ma noże i może. W Bibendzie zjemy w późnych godzinach – kuchnia czynna jest aż do północy. W menu znajdziemy m.in. jarmuż, białą pieczoną kiełbasę na soczewicy, kaczą wątróbkę z konfiturą pomarańczowo-tymiankową.

 Bibenda

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Nowogrodzka 10, Warszawa

Godziny otwarcia:  Wt-Niedz 12:00-0:00

Telefon: 502 770 303

Strona internetowa: Facebook  

Rodzaj kuchni: autorska

Średnie ceny: 15-25zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (4):

Restaurantica.pl by Foodie R (lipiec 2014)

Froblog.pl by Foodie F (luty 2014)

Little Hungry Lady (kwiecień 2014)

Nakarmiona Starecka (marzec 2014)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie