SALTO

Foodie F 5 lutego 2014

Zgodnie z zapowiedzią na Warsaw Foodie, dziś w samo południe otworzyła się restauracja SALTO, gdzie szefem kuchni jest pierwszy polski Top Chef Martin Gimenez Castro. Restauracja SALTO mieści się w butikowym hotelu Rialto na rogu Wilczej i Plater. W menu znajdziemy autorską kuchnię Martina z mocnymi wpływami kuchni argentyńskiej i hiszpańskiej. W weekendy dostępne będzie specjalne menu ze stekami, które nie od dziś są specjalnością szefa kuchni. Poprzednio Martin Gimenez Castro był m.in. szefem kuchni w restauracjach Argentina i Hoża by Mondovino.

Salto

Zdjęcie: Fanpage Martina Gimeneza Castro

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Wilcza 73 (wejście od ul. Emilii Plater), Warszawa

Godziny otwarcia:  Pon – Niedz 12:00-22:30

Telefon: 22 58 48 771

Strona internetowa: www.saltorestauracja.com

Rodzaj kuchni: autorska, argentyńska, hiszpańska,

Średnie ceny: danie główne 45-90zł

Klimat / Atmosfera: elegancka

Dzielnica: Śródmieście


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • hernan

    El chef es argentino? Nosotros venimos en varsavia dentro es un mes nos gustaria tanto venir a comer .

  • hernan

    Podemos ver el menu online.?

  • Adam

    A konkretnie: da się tam coś zjeść czy mamy się zachwycać obecnością jakiegoś faceta z Agrentyny, który swoją obecnością opromienia zastawę stołową?

  • kordian

    Już szeryf don Suchenek miał zrobić rewolucję a co? zrobił WIELKĄ klapę przez ten cały czas jak był szefem to tylko było gorzej i gorzej. Poczytajcie sobie komentarzy na ten temat.Zero rozwoju.Moim zdaniem to porażka.Teraz zobaczymy czym wykaże się Szef Martin życzę jak najlepiej ale Panie Martinie -Otrząchnij się.Pozdrawiam

  • Gratuluję.Tak trzymać panie Martinie.A jakie będzie menu na Dzień Kobiet?