Senses

Foodie F 17 marca 2014

Zapowiadana przez nas nowa restauracja fine dining Senses została otwarta kilka dni temu. Szefem kuchni jest tu Andrea Camastra (wcześniej m.in. Atelier Amaro, Sowa i Przyjaciele). Tutejsza kuchnia ma łączyć klasyczne techniki gotowania i odważne eksperymentowanie na pograniczu fizyki i chemii. Nowe dania opracowywane są codziennie w laboratorium Senses. Restauracja nie oferuje stałej karty menu, dania zmieniają się wraz z dostępnością produktów, przykładowe dania to Makrela / szalotki / kawior Osetra / jeżowiec / zielone jabłko, Świniodzik / kaszanka / ziemniak / musztarda. Restauracja oferuje menu lunchowe, a także degustacyjne (3, 6 lub 9 dań).

Senses

Zdjęcie: Fanpage Senses

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Bielańska 12, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Pt.: 12:00 – 14:30, 17:30 – 22:00, Sob.: 17:30 – 22:00

Telefon: +48 22 331 96 97

Strona internetowa: www.sensesrestaurant.pl  

Rodzaj kuchni: autorska

Średnie ceny: danie główne 90-120zł, menu degustacyjne 6 dań 230zł

Klimat / Atmosfera: elegancka

Dzielnica: Śródmieście

RELACJE BLOGERÓW:

Froblog by Foodie F (Listopad 2015)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie