Gringo Bar

Foodie F 17 kwietnia 2014

Nowy tex-mex bar otworzył się wczoraj na Mokotowie. Gringo Bar w podtytule ma „Burritos, Tacos and more”. Miejsce będzie oferować kuchnię inspirowaną tex-mex z polskimi akcentami, szczególnie sezonowymi i regionalnymi. Gringo Bar stawia na produkty wysokiej jakości, m.in. sprowadza owoce z eko farmy na Sycylii, fasolę z ekologicznego gospodarstwa rolnego w Sosnówce. W uzyskaniu odpowiedniego stopnia ostrości najbardziej wytrzymałym pomoże autorska salsa „GRINGO HABANERO”.

Gringo Bar

Zdjęcie: Fanpage Gringo Bar

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Odolańska 15, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Sob.: 12:00 – 20:00, Niedz.: 11:00 – 20:00

Telefon: 22 848 95 23

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: tex-mex

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Mokotów

RECENZJE BLOGERÓW (3)

Restaurantica.pl by Foodie R (maj 2014)

Nakarmiona Starecka (maj 2014)

Good Place Warsaw (maj 2014)

RECENZJE MEDIÓW ONLINE (1)

Warsaw Insider (czerwiec 2014)


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • Jacek

    Cześć. Jestem wielkim fanem kuchni tex-mex i muszę przyznać, że lepszego meksykańskiego jedzenia nie jadłem w warszawie.. w Gringowym burito znalazłem mega dobre mięso w lekkim sosie z czerwoną fasolą (porcja naprawdę konkret) ze świeżo posiekaną niemalże przy mnie kolendrą, czerwoną cebulą, awokado i papryką jalapeno (może być też habanero ale tą drugą jak zjadłem to zionąłem ogniem więc to tylko dla kozaków) i to jeszcze polane śmietaną!!! MEGA smak a zamówienia przyjmuje w ogóle gość z hemp gru 🙂 Mają podobno też jakieś napoje meksykańskie ale jak przyszedłem to akurat ktoś kupił ostatni i tylko usłyszałem, że przedobre 🙂 naprawdę polecam 10/10 !

  • Burrito Con Carne jadłem a w zasadzie delektowałem się każdym kęsem… 🙂 potwierdzam teorie wyżej przedstawioną – lepszego meksykańskiego nie jadłem a byłem w około 20 knajpach tego typu…Polecam z całego serca! 🙂

  • Jaakko

    They managed to get very good and actually mexican ingredients but they do not seem to know anything about cooking or preparing a taco.

    So if you know how you want your taco and like actual mexican food instead of the usual tex mex. Go here but instruct them on how to actually prepare the food.

    The problem that they have seem to be that they fully miss the point of a taco and try to make it something fancier that it actually is. They basically have the right stuff in the food but then for some unimaginable reason, they ruin it at the end by adding many things that do not belong to a taco. Probably because of the pretentious hipsterism and lack of knowledge of cooking.