Harbińskie Pierożki

Foodie R 17 kwietnia 2014

Kilka dni temu przy Alei Wilanowskiej otworzyło się nowe miejsce z chińskimi pierogami – Harbińskie Pierożki. Pierogi przygotowywane są na miejscu przez rodowitych Chińczyków pochodzących z założonego przez Polaków miasta Harbin, leżącego w północno-wschodnich Chinach. Pierożki z różnymi nadzieniami można zjeść na miejscu, a także zakupić na wynos. Oprócz pierożków w menu znajdziemy m.in. Kimchi, Wakame i  zupę kwaśno- ostrą.

Harbińskie Pierożki

źróło: Harbińskie Pierożki Facebook

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: Al. Wilanowska 363, Warszawa

Telefon: 883 451 999

Strona internetowa: Facebook

Godziny otwarcia: codziennie 11:00-21:00

Rodzaj kuchni: chińska

Średnie ceny: do 20 zł

Klimat / Atmosfera: na luzie

Dzielnica: Mokotów


Pokaż Warsaw Foodie na większej mapie

  • ania

    Pierożki nie są robione na miejscu, są zamrożone i odgrzewane, trwa to ok. 8 min.Jeśli chodzi o „różne nadzienia” to z warzywami jest jeden rodz., z krewetkami też jeden a reszta to wieprzowina. Wszystkie pierożki są jałowe w aromaty, pozbawione smaku,po prostu nijakie, ostrzyłam sobie zęby na to miejsce ale jestem rozczarowana. Byłam tam dwukrotnie i wystarczy.

  • Agata

    podpisuje się pod poprzednim komentarzem, pierożki wodniste, bez smaku i zapachu, zupa miso niejadalna, porcje maleńkie

  • ja

    Cztery pierożki za 14 zł? W Parniku dziesięć ŚWIEŻYCH sztuk tyle kosztuje…