Kukbuk we współpracy ze studiem kulinarnym Cook Up rozpoczyna cykl warsztatów poświęconym przygotowaniu dań z kolejnych numerów czasopisma. Zajęcia będą się odbywały w studiu kulinarnym Cook Up i poprowadzi je Piotr Bruś-Klepacki, który przez wiele lat pracował w warszawskich restauracjach, a teraz tworzy przepisy i gotuje na sesjach dla Kukbuka. Pierwsze warsztaty z planowanego cyklu odbędą się 8 września w Cook Up na Mokotowie.  W trakcie zajęć pod hasłem „Święto Plonów” uczestnicy przygotują jesienne potrawy na bazie strączków, owoców i lawendy takie jak: delikatny krem z fasoli z pieczoną papryką i chorizo (możliwa wersja wegetariańska), wołowinę duszoną w ciemnym piwie typu stout i ziołach, lawendowe crème brûlée, lawendowo-waniliowy cukier oraz 2 konfitury: anyżową z cebuli z dodatkiem czarnego kardamonu oraz konfiturę z moreli, brzoskwiń, nektarynek i pistacji na wodzie różanej. 

 Kukbuk

Gdzie: Cook Up, ul. Racławicka 99

Kiedy: 8 września, godz. 18:30

Koszt:320 zł / osobę (zniżka 15% dla prenumeratorów Kukbuka)

Strona internetowa :  Kukbuk