Restauracja Oliva rozpoczyna Festiwal Olivy. W trakcie kolejnych trzech tygodni w poniedziałki Oliva wprowadzać będzie nowe 5-daniowe menu rekomendowane przez Warsaw Foodie. Każde kolejne menu oparte będzie o oliwę z jednego z trzech krajów śródziemnomorskich – Włoch, Hiszpanii i Grecji. W menu znajdą się przystawka, zupa, dwa dania główne i deser. Dodatkowo, w trakcie trwania festiwalu, restauracja Oliva podawać będzie gościom do pieczywa dwie oliwy z kraju, którego menu aktualnie obowiązuje. Oliwy można będzie też kupić na wynos w restauracji. Festiwal Oliwy rozpocznie się od oliw i kuchni włoskiej, w drugim tygodniu zapanuje kuchnia i oliwa hiszpańska, a w trzecim grecka. Przepis na najchętniej zamawiane danie całego festiwalu tzw. bestseller zostanie opublikowany na łamach listopadowej edycji newslettera Olivy. Warsaw Foodie jest partnerem wydarzenia, będziemy Was informować o szczegółach kolejnych oliwnych menu.

oliwy (640x480)

Zdjęcie: Materiały restauracji Oliva

 

KIEDY: 22 września – 12 października 2014

GDZIE: Restauracja Oliva, ul. Ordynacka 10/12, Warszawa

STRONA INTERNETOWA: www.restauracjaoliva.pl, Facebook

NEWSLETTER OLIVY: Link

 

 

Tekst sponsorowany