W najbliższą niedzielę, 7 września w Klubie Mila w Zegrzynku k. Serocka odbędzie się Festiwal Ryb. To  impreza kulinarna, podczas której  osiem warszawskim i nadzegrzyńskich restauracji zaprezentuje dania z  ryb. Wśród restauracji, które wezmą udział w wydarzeniu będą m.in Aruana z hotelu Narvil, Złoty Lin z Serocka, Kapitańska znajdująca się w Klubie Mila, a także Kafe Zielony Niedźwiedź z Warszawy i Platter z Hotelu Intercontinental. Oprócz degustacji potraw z ryb obędą się warsztaty z patroszenia i filetowania ryb, wykłady na temat rybnej kuchni, a także zajęcia dla dzieci organizowane przez Slow Food Youth. Jedną z atrakcji festiwalu  będzie brunch, który przygotuje Aleksander Baron, szef kuchni restauracji Solec 44 na  Wyspie Euzebia. Goście przepłyną tramwajem wodnym na Euzebię i przy wspólnym stole skosztują  siedmiu specjalnie opracowanych na tę okazję dań, (m.in. wątróbek szczupaka, kaszanki z leszczy, bezy z ikrą).

Festiwal Ryb


Gdzie: Klub Mila w Zegrzynku k. Sorocka, ul. J. Szaniawskiego 56

Kiedy: 7 września, godz. 11:00-17:00

Strona internetowa: Facebook