NOWE MIEJSCA: Wola wzbogaciła się o nową kawiarnię Mały uwodziciel na Chłodnej. Przybywa nowych miejsc azjatyckich. My’o’tai z oryginalną kuchnią tajską w wykonaniu Trisno Hamida znanego do tej pory z krakowskiego Yellow Doga.Kolejna siedziba To Tu – barku z chińskimi pierożkami otwierasię na Żoliborzu To Tu Żoliborz. Z Krakowa do Warszawy przyjechał szef kuchni Yellow Doga, a z Gdańska przybył szef kuchni Metamorfozy. Od zeszłego tygodniamożemy skosztować jego interpretacji włoskich dań w restauracji Focaccia

MENU SEZONOWE: Menu sezonowe oparte o ryby z Ameryki Południowej wprowadziła restauracja Strefa. Piraruku, Pintado i Tambaqui w Strefie. W restauracji OLIVA rozpoczął się Festiwal Oliwy w Olivie, w jego ramach przez tydzień dostępne było menu i oliwy włoskie.

WYDARZENIA: W sobotę na Mysiej 3 odbywał się Festiwal Cydru i Święto Jabłka, a w Forcie Sokolnickiego Wielki Rodzinny Wege Targ.

NOWA ODSŁONA: Restauracja Gar na Jasnej zmieniła się w zeszłym tygodniu w Gar Jakubiaka– ma nowe menu i gospodarza.

Foodie_Week_Wrzesien_2014_3_original

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl odkrywała kolory Azji w nowego tajskiej restauracji My’o’tai

Froblog.pl spędziła aż dwa wieczory w zeszłym tygodniu w nowej włoskiej restauracji Focaccia. Opisała także swoje wrażenia z miejsc odwiedzanych w ramach konkursu Warszawska Pyza 2014.

Nakarmiona Starecka wylądowała pod mostem, a konkretnie na Powiślu pod mostem Poniatowskiego w Inferno Pizza

Tasteaway zjedli lunch w Tu Thai, nowej tajskiej restauracji na Chmielnej

Podróżu-jemy poczuli się w Casa Italia w Warszawie jakby byli we Włoszech

Śledź po warszawsku odwiedzili jedno ze swoich ulubionych miejsc w Warszawie – AIOLI

Little Hungry Lady poruszała się po wegetariańsko – wegańskim szlaku odwiedzając Gruszki Pietruszki, a także Ósmą Kolonię