KONKURS: Pamiętajcie o naszym Konkursie z przewodnikiem GO OUT. Można wygrać aż pięć przewodników po restauracjach z atrakcyjnymi bonami zniżkowymi. Zgłoszenia można wysyłać jeszcze tylko dziś (8.09) do godz. 23.59.

NOWE MIEJSCA: Nowa restauracja otworzyła się w sierpniu przy Ząbkowskiej. MamaLuba serwuje dania   dania kuchni gruzińskiej, białoruskiej, ukraińskiej i rosyjskiej. Trattoria Oliva Verde to nowe włoskie miejsce przy Puławskiej. Pod koniec sierpnia przy Jana Pawła powstał nowy bar piwny Hopsters Multitap, w którym piwo leje się z 20 nalewaków. Na Żoliborzu od kilku dni działa nowa restauracja wegetariańska z menu inspirowanym smakami Azji – Ósma Kolonia. W piątek otworzyło się nowe miejsce na Mokotowie  przy Wiśniowej – Bar Wieczorny – bar z przekąskami, koktajlami, wyselekcjonowanymi alkoholami.

OTWARCIE WKRÓTCE: Nowe miejsce otworzy się wkrótce przy Foksal. PiwPaw Beer Heaven będzie oferować piwo ze 100 nalewaków przez 24h na dobę

WYDARZENIA: W czwartek Slow Food Youth Warszawa i Cuda na Kiju zorganizowali szkolenie z warzenia piwa. W piątek Starej Fabryce Koronek przy Burakowskiej miała miejsce degustacja win Taste Hungary zorganizowana przez winiarnię Mielżyński. W niedzielę w Klubie Mila w Zegrzynku k. Serocka odbył się Festiwal Ryb

ósma kolonia

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Froblog.pl odwiedziła restaurację Senses gdzie poznawała znaczenie słów  takich jak wyparka ciśnieniowa, refraktometr, emulgator, Xantana

Restaurantica.pl podsumowała sierpień na blogu, wybrała 3 najlepsze dania sierpnia, opisała także artystę i jego laboratorium czyli wizytę w Senses.

Śledź po Warszawsku opisali Bekef, niewielki izraelski lokal w centrum Warszawy.

Podróżu-jemy wybrali się na Żoliborz do Ósmej Koloni, gdzie chwalili jedzenie, a ganili obsługę.

TasteAway odwiedzili La Maison Gourmand skąd wyszli zachwyceni wystrojem wnętrza.

Little Hungry Lady wybrała się na lampkę wina do Wejman Wine Bar,  a śniadanie zjadła w SAMie.

Krytyka Kulinarna opisała Tapas Gastrobar, który wzbudził w niej mieszane uczucia.