Zapowiadany przez nas Gar Jakubiaka został otwarty w środę. Kuchnia będzie się tu skupiać wokół sezonowych warzyw, świeżych ziół, mięsa i ryb od najlepszych dostawców, a także włoskich makaronów produkowanych pod Warszawą. Dania mają być polskie z nutą śródziemnomorską. Zjemy tu m.in. Wątróbka jagnięca z orzechami laskowymi i skorzonerą, Krem z kiszonych pomidorów, Pizza na cieście z zakwasu chlebowego, Sałata z burakami, kozim serem i chipsami z jarmużu. Miejsce nie ma już nic wspólnego z dotychczasową gospodynią Magdą Gessler.

Gar Jakubiaka Foodie

Zdjęcie: Materiały restauracji

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Jasna 10, Warszawa

Telefon: 22 828 26 05

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: polska, śródziemnomorska

Średnie ceny: 25-35zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW  (4)

Restaurantica.pl by Foodie R (listopad 2014)

Tasteaway (listopad 2014)

Podróżujemy (październik 2014)

Krytyka Kulinarna (październik 2014)