Festiwal Oliwy w restauracji OLIVA rozpoczyna tydzień włoski. Jak już informowałyśmy, w ramach festiwalu Oliva zaprezentuje trzy tygodniowe menu, rekomendowane przez Warsaw Foodie, oparte o oliwę jednego z trzech krajów śródziemnomorskich – Włoch, Hiszpanii i Grecji. Od dzisiaj do końca tygodnia w Olivie zjemy Krem z pieczonych pomidorów z pesto (14zł), Rukolę z gruszką i serem pecorino (22zł), Pizzę z kozim serem, szpinakiem i karczochami (38zł), Stek z tuńczyka z grillowanym fenkułem z salsą z pomidorów malinowych (72zł), a na deser Bonet (12zł). Dodatkowo, do pieczywa podawane będą dwie włoskie oliwy: z Apulii oraz z Sycylii. Oliwy można będzie też kupić na wynos w restauracji.

krem z pieczonych pomidorów Foodie

OLIVA: Krew z pieczonych pomidorów | Zdjęcie: Materiały restauracji OLIVA

 

KIEDY: 22 września – 28 września 2014

GDZIE: Restauracja Oliva, ul. Ordynacka 10/12, Warszawa

STRONA INTERNETOWA: www.restauracjaoliva.pl, Facebook

NEWSLETTER OLIVY: Link