Ave Pizza, włoska pizzeria działająca od roku na Powiślu wprowadza nowe sezonowe menu oparte na włoskiej  focacci pod hasłem Ave Focaccia. Specjalne menu będzie dostępne przez miesiąc, w dni powszednie od poniedziałku do piątku. W  menu znalazły się dwa typy focacci – zwykła i nadziewana. Obydwa przygotowane są z tego samego ciasta co pizza w lokalu. Ciasto to  dojrzewa aż 96 godzin, dzięki czemu jest lekkostrawne. Jak twierdzi właściciel Ave Pizza Konrad Januszewicz, pizza to bardzo zdrowa żywność, jeśli zrobiona jest we właściwy sposób z dobrych składników. W menu znalazło się 8 rodzajów focacci, m.in. focaccia ripiena ze speckiem, rukolą, mascarpone i kremem w trufli czy focaccia z mozarellą, gorgonzolą, suszonymi pomidorami i miodem.

Focaccia Ave Pizza
Kiedy: od wtorku 14 października w dni powszednie do 14  listopada
Gdzie: Ave Pizza, ul. Topiel 12
Strona Internetowa: Facebook