Flambeeria Tarte Flambée & Bar to nowe miejsce na Hożej (wejście od E. Plater). Flambeeria specjalizuje się w tarte flambee, czyli tradycyjnym alzackim daniu w formie ręcznie wyrabianego, cienko rozwałkowanego ciasta pokrytego sosem śmietanowym. Zjemy tu tarte flambee z różnymi dodatkami – z boczkiem, krewetkami, chorizo, rukolą, serem gorgonzola, gruszkami, a nawet z kwiatami lawendy. Tarte flambee wypiekana jest w piecu opalanym aromatycznym drewnem. Do jedzenia wypijemy wino, piwo, mocniejsze alkohole oraz cocktaile.

 Flambeeria (640x431)

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Hoża 61 (wejście od E. Plater), Warszawa

Godziny otwarcia: pon. – niedz.: 12:00 – 23:00

Telefon: 730 267 772

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: alzacka

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (1):

Froblog by Foodie F (Październik 2014)