NOWE MIEJSCA: Wilanów wzbogacił się o nowy sklep z mięsem i winem – Crazy Butcher & Wine. To miejsce Daniela Pawełka z Butchery & Wine oraz Grzegorza Kwapniewskiego, legendarnego „rzeźnika z Polnej”. El Czori to nowa propozycja – stoisko z argentyńskimi czoripanami. Pomimo jesieni, nie przestają powstawać nowe lodziarnie. Jednorożec Lody Tradycyjne otworzyły się niedawno na Mokotowie. 2 Światy powstały z kolei na Żurawiej. To drink bar i restauracja z kuchnią międzynarodową.

WYDARZENIE: Przez cały tydzień restauracja OLIVA na Ordynackiej zapraszała na Grecki tydzień Festiwalu Oliwy w OLIVIE, w ramach którego serwowała specjalne menu oparte o oliwę z Grecji. DOM na Żoliborzu zapraszał na Śledziowisko, czyli degustację dań kuchni szwedzkiej. W Wilanowie ruszył Targ Wilanowski. W każdą sobotę u zbiegu ulicy Herbu Szreniawa i Krzysztofa Kieślowskiego będzie można kupić ekologiczne warzywa z małych upraw, wędliny przygotowane według tradycyjnych receptur i wiele innych produktów.

Foodie_Week_Pazdziernik_2014_2_original

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wybrała Top 3 najlepsze dania września 2014. Powróciła także do Wytwoorni, która zrobiła na niej jeszcze większe wrażenie niż poprzednio.

Froblog.pl zajadała tarte flambee w nowej restauracji Flamberia. Specjalne menu degustacyjne restauracji NOLITA pokazała w relacji zdjęciowej.

Nakarmiona Starecka wybrała się do ulubionego ostatnio miejsca warszawskich blogerów restauracyjnych – Tapas Gastrobar

Podróżu-jemy polecali To Tu Żoliborz na lekką przekąskę w orientalnym stylu

Madame Edith podsumowała, że Der Elefant broni się wystrojem, dobrą lokalizacją, bardzo miłą obsługą i przystępnymi cenami.

Latające Talerze polecali OTO SUSHI jako miejsce, które utrzymuje wysokie standardy

TasteAway przekazywali swoje wrażenia z restauracji Bibenda na Nowogrodzkiej

Little Hungry Lady wybrała Food House na swoje idealne miejsce na lunch, a do Mielżyński Wine Bar po raz kolejny powróciła głównie ze względu na wino.

Krytyka Kulinarna orzekła, że Szklarnia w Soho na Mińskiej nie wytrzymuje konkurencji Warszawy Wschodniej by Mateusz Gessler