Kaprys Bistro & Cafe działa na Mokotowie od 2011 roku. To niewielki lokal prowadzony przez rodzeństwo Izabelę i Rafała. Szefem kuchni jest właściciel, który zdobywał doświadczenie jako manager i szef kuchni w wielu polskich restauracjach m.in. w Hotelu Europejskim. Kaprys proponuje gościom kuchnię europejską z przewagą dań polskich. W menu znajdziemy m.in. naleśniki z konfiturą ze śliwki, domowe pierogi, placki z borowikami na śmietanie czy polędwiczki wieprzowe podane na plackach ziemniaczanych. Specjalnością restauracji jest min. vinegret o sekretnej recepturze znanej tylko szefowi kuchni, czy oscypki z żurawiną podawane na sałacie. Oscypki pochodzą z okolicy Nowego Sącza, rodzinnych stron właścicieli. W ciągu tygodnia możemy wpaść tu na lunch, w ramach, którego restauracja serwuje specjalne zestawy lunchowe. Od poniedziałku do piątku w godzinach 18:00-20:00 można skorzystać z oferty Happy Hours czyli promocyjnych cen na piwo i wybrane dania. Kaprys organizuje także catering restauracyjny.
Kaprys

źródło: Kaprys

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Puławska 74/80

Telefon: 22 881 78 82 kom. 514 599 104 

Godziny otwarcia:  pon-pt 12.00-20.00, sob. 13.00-20.00

Strona internetowa: Facebook, kaprys.waw.pl

Rodzaj kuchni: europejska, polska

Średnie ceny:  dania główne 23-35 zł

Menu specjalne: lunch od pon. do piąt. 18 zł /20 zł

Klimat / Atmosfera: na luzie

Dzielnica:  Mokotów

Tekst sponsorowany