NOWE MIEJSCA: W tym tygodniu Warsaw Foodie zdecydowanie zdominowały kawiarnie. Na Saskiej Kępie powstało w październiku Często Gęsto. Na Powiślu otworzyła się Kawiarnia Fabryczna. Praga Południe wzbogaciła się w nową kawiarnię i cukiernię Beza Caffe. Naprzeciwko kina Atlantic w Śródmieściu powstała nowa kawiarnia Moodie Cafe & Juice. Nie tylko kawą jednak żyjemy. Pół na Stół to bardzo nowe miejsce serwujące zapiekanki na Poznańskiej. Piw Paw Beer Heaven z kolei to nowy ‘raj dla piwoszy’ – bar serwujący ponad 90 piw z nalewaków.

WYDARZENIA: W poprzednią sobotę na Solcu odbywał się Warsaw Slow Market. W najbliższy weekend 14 – 16 listopada w Pałacu Kultury i Nauki natomiast odbędzie się Festiwal Czekolady i Słodyczy.

 Foodie_Week_Listopad_1

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl i jej 4-letni Smakuś bardzo polubili nową odsłonę Garu zwaną Garem Jakubiaka

Froblog.pl odkopywała miejsca sprzed lat. Wybrała się do restauracji La Iberica

Nakarmiona Starecka poczuła się światowo w nowej ‘kawiarni o ofertą wartą grzechu’ Cafe STOR na Tamce

Podróżu-jemy byli przeraźliwie głodni i mieli ochotę na coś oryginalnego, dlatego wybrali się do Gringo Baru

TasteAffair wybrali się do Stółdzielni, a tam poza podzielonym stołem doświadczyli także podzielonych zdań.

Little Hungry Lady postanowiła zjeść zdrowo burgery w Real Burger No 1, w Galerii Mokotów wybrała się do Bali Cafe & Dim Sum House i zapowiedziała, że będzie tam wracać. Na lunch ze współpracownikami wybrała się do La Bottega Toscana na Mokotowie.

TasteAway zjedli wykwintnie po tajsku w Restauracji IN AZJA w Hotelu Sheraton, do Garu Jakubiaka poszli na lunch i oznajmili, że na kolację by się tam nie wybrali.