Delikatesy Esencja zapraszają na pierwszą kolację komentowaną we wtorek 18 listopada. Kolacja pod hasłem Wina i Gęsina składać się będzie z menu degustacyjnego i specjalnie na tę okazję dobranych win. W menu znajdą się: Pieczona dynia z rukolą, serem z Mlecznej Drogi, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi (Soarda DOC 2013, Vespaiola, Contra Soarda); Okrasa siekana gęsia pierś z czosnkiem, tymiankiem i kwiatem soli morskiej (Vignasilan DOC 2010, Vespaiola, Contra Soarda); Pałasz (od Fish Lovers) na caponacie z grzanką (Il Pendio IGT 2009, Garganega i Vespaiola, Contra Soarda); Pierś gęsia na porach duszonych w brandy, z puree z topinambura i marchewką (Ixe Tempranillo IGT 2012, Tempranillo, Pietro Beconcini); Mus czekoladowy z sosem imbirowym (Sarson Torcolato DOC 2010, Vespaiola, Contra Soarda). Degustację komentowaną poprowadzą Ewa Kowszewicz i Szymon Milonas z firmy Małe Duże Wina – importera win włoskich z małych winnic.

DeliEs Siekana gęsia pierś z czosnkiem tymiankiem i kwiatem soli morskiej

DeliEs: Okrasa siekana gęsia pierś z czosnkiem, tymiankiem i kwiatem soli morskiej

KIEDY: Wtorek, 18. Listopada, godz. 19:30

GDZIE: Delikatesy Esencja, Marszałkowska 8

CENA: 150zł/osoba

STRONA WYDARZENIA NA FB: Facebook Event

REZERWACJE: E-mail mniam@delies.pl, Tel. 22 480 80 18