NOWE MIEJSCA: Przy ulicy Stawki na początku grudnia została otwarta restauracja nomen omen Przystawki. Niedaleko placu Zbawiciela rozpoczął działalność Bazar Kocha – połączenie bistro i delikatesów. Vyceska Bar na Ursynowie to lokal, który został stworzony dla miłośników czeskiego piwa i czeskich przekąsek.

WYDARZENIA: W sobotę w Muzeum Azji i Pacyfiku odbył się Orientalny Bazar Świąteczny a na Starówce można było bawić się w podchody na Trakcie Świątecznego Piernika. W cały weekend w Soho Factory można było zajrzeć na Targi Slow Weekend. W piątek w restauracji A nuż widelec obyło się oficjalne Otwarcie ogrodu zimowego

OTWARCIE WKRÓTCE: Wkrótce na Krakowskim Przedmieściu otworzy się Blue Plate Chickenrestauracja z kuchnią rodem z południowych stanów USA.

CIEKAWE: W Ząbkach, w starym włościańskim domu mieści się restauracja Na Skrajnej specjalizująca się w kuchni polskiej i daniach z dziczyzny.Foodie Week

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl podsumowała wszystkie wpisy z listopada na blogu, zachwyciła się kolorami wnętrza i potraw w Na Talerzach i poszła do Przystawki przy ul. Stawki.

Śledź po Warszawsku po dłuższej przerwie zdali relację z Cafe Stor, gdzie poczuli się trochę jak zagranico.

TasteAway poprawiali sobie nastrój w Informal Kitchen, poszli na kilkunastodaniowe menu degustacyjne do Pho 14 i zachwycali się Bazarem Kocha (pomimo twardej kaczki).

Little Hungry Lady odwiedziła na lunch i kolację Bombaj Massala w Mordorze a na biznesową kolację wybrała Restaurację Akademia

Krytyka Kulinarna na śniadanie wpadła do Samu a jak jej nie było w domu to była w Kafe Zielony Niedźwiedź.