Na Skrajnej to restauracja zlokalizowana w Ząbkach koło Warszawy, w starym włościańskim domu z podlaskimi ornamentami. Restauracja mieści się pośrodku zielonego lasu, przylega do niej przestronny ogród. W karcie dominuje kuchnia polska, zjemy tu m.in. takie dania jak befsztyk tatarski, schabowego, kaczkę pieczoną po polsku, golonkę czy perliczkę. Właściciele stawiają na kuchnię sezonową, korzystają z lokalnych produktów, w tym także certyfikowanych surowców ekologicznych. W lecie w karcie dominują owoce i warzywa, jesienią i zimą restauracja proponuje dania z dziczyzny. W jesienno-zimowym menu znalazł się m.in. tatar z jelenia, pierogi z dziczyzną, comber z sarny, pieczeń z dzika w sosie śliwkowym czy gulasz z dziczyzny. Specjalnością restauracji są wyroby wędliniarskie, kiełbasy oraz ryby wędzone we własnej wędzarni. Serwowane są również pieczone na rożnie dziki, prosiaki, jagnięcina oraz ptactwo. W zimowe chłodne wieczory można ogrzać się przy ognisku. W Na Skrajnej można organizować przyjęcia, wydarzenia kulturalne, wizerunkowe, a także imprezy plenerowe w ogrodzie. Personel restauracji posiada duże doświadczenie w organizacji imprez dla firm.

Na Skrajnej z zewnątrz

źródło: Na Skrajnej materiały prasowe

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres:  ul. Skrajna 1A, 05-091 Ząbki

Godziny otwarcia: pon – piąt. od 11:00, sob.-niedz. od 12:00

Telefon: 22 781 70 29, 505 608 985

Strona internetowa: www.naskrajnej.pl, Facebook

Rodzaj kuchni: polska z elementami kuchni europejskiej, staropolska

Średnie ceny: danie główne 29 – 50 zł

Menu specjalne: lunch 19 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ząbki, okolice Warszawy

 

Na Skrajnej wnętrze

źródło: Na Skrajnej materiały prasowe

 

Tekst sponsorowany