Niedawno na Ochocie Cafe d’arte zmieniło się w restaurację Al Capone. Miejsce poza nazwą zmieniło także klimat i menu. Restauracja ma nową aranżację, planuje rozpoczęcie cyklu wieczorów z muzyką na żywo w klimacie lat 20./30. XX w. Szefem kuchni i właścicielem Al Capone jest w dalszym ciągu Luciano Finocchio – Włoch, mieszkający od kilku lat w Warszawie. Za pizzę odpowiada mistrz Włoch edycji 2014 w przyrządzaniu tej potrawy, Marco d’Arce. Menu zostało poszerzone o nowe pizze Ortolana czy Patate, a także makarony przygotowywane na miejscu.

RestauracjaAlCapone_Warszawa-1 (640x360)

Zdjęcie: Materiały restauracji Al Capone

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Asnyka 6, Warszawa

Godziny otwarcia: pon. – sob.:   09:00 – 22:00, niedz.: 10:00 – 22:00

Telefon: 22 658 06 21

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: włoska

Średnie ceny: danie główne 30-40zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ochota