Wczoraj na Marszałkowskiej została otwarta druga Chmielarnia, multitap bar serwujący kuchnię tajsko-nepalską. W dużym lokalu, położonym pomiędzy Barem Prasowym i Delikatesami Esencja, wcześniej mieściła się restauracja Ganesh. W menu znajdziemy typowo piwne przekąski oraz dania kuchni tajskiej i nepalskiej (szefem kuchni jest Nepalczyk), w tym różne przysmaki z pieca tandoor. Dla miłośników chmielowego trunku jest dostępnych 12 nalewaków z polskim (m.in. z AleBrowar, Pracowni Piwa, Widawy) i importowanym piwem rzemieślniczym oraz różne specjały butelkowane. W sezonie wiosenno-letnim planowane jest otwarcie ogródka.

chmielarnia-20150312

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Marszałkowska 10/16, Warszawa

Telefon: 782 288 889

Godziny otwarcia:
pon. – czw.: 11.00 – 0.00
pt.: 11.00 – 2.00
sob.: 12.00 – 2.00
niedz.: 12.00 – 0.00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: tajska, nepalska

Średnie ceny: danie główne 20 – 40 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście