NOWE MIEJSCA: W Śródmieściu można już wpaść do Meza Beirut z kuchnią libańską na Ordynackiej a na drinka do Baru Weles na Nowogrodzkiej. Na Ochocie lunch i coś słodkiego możemy zjeść w Szafranowej Babce.

NOWA ODSŁONA: Na Wilczej po remoncie został otwarty lokal z wietnamskim jedzeniem ulicznym Oh My Pho.

NOWE MENU: W restauracji La Rotisserie Paweł Oszczyk wprowadza nowe menu „Prosto z targu”.

WYDARZENIE: W weekend ponad 60 mobilnych jadłodajni zgromadziło się w ramach zjazdu Żarcie na Kółkach – Start Sezonu. W niedzielę w Nowej Jerozolimie odbyła się kolejna edycja targów Warszawski Smak.

ZAMKNIĘCIE: Pożegnaliśmy kolejną włoską restaurację – tym razem Giancarlo Ristorante Italiano.

FoodieWeek_20150330

PISZE SIĘ NA BLOGACH

Restaurantica.pl nostalgicznie poszła do El Popo w 22 rocznicę powstania restauracji i stwierdziła, że … warto tam wracać, a po udanej wizycie w Pełną Parą dim sum obwieściła nadejście ery dim sumów.

Nakarmiona Starecka dopadła dzikiego zwierza na talerzu w Dzik Malina (ale na niektórych talerzach musiała go dosyć długo szukać).

Madame Edith zajrzała do Bazaru Kocha – była bardzo zadowolona z jedzenia i niezadowolona z jakości obsługi (z naciskiem na szybkość serwowania dań).

Little Hungry Lady na późny lunch poszła do Mango Vegan Street Food, do którego na razie nie chce się jej wracać.

Latające Talerze zostali zaproszeni na degustację nowego menu do Brooklyn Restaurant & Bar.

Ale Meksyk odwiedzili El Popo i ponownie tam zawitają!

Tasteaway stwierdzili, że Meza Beirut zadowoli mięsożerców i wege-żerców. Odwiedzili również China Town, przypomnieli sobie czeskie smaki w Restauracji Ceska i powiedzieli „nie, nie, nie” Vegan Pizza.