NOWE MIEJSCA: Na tyłach Domów Towarowych Centrum otworzyła się Restauracja Ceska serwująca czeskie piwo i czeską kuchnię. Mount Blanc to nowa pijalnia czekolady i kawy na Chmielnej. Souvlak Truck przypomniał nam, że już wiosna – to nowy foodtruck z kuchnią grecką. Na Starówce powstały Same Krafty – multitap bar serwujący rzemieślnicze piwa. Na Marszałkowskiej powstała druga Chmielarnia.

WYDARZENIA: W sobotę odbywał się Pierwszy Zlot Food Trucków w pierwszy dzień wiosny. W zeszłym tygodniu natomiast obchodziliśmy Good France – dzień francuskiej gastronomii w Warszawie

WKRÓTCE: Dwie ciekawe zapowiedzi. Krucza wzbogaci się wkrótce o miejsce serwujące udon i ramen UKI UKI, natomiast na Zgody powstanie Veganburger.

 Foodie_Week_Souvlak_original (640x392)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl odwiedziła nowe miejsce pod adresem, pod którym mieściło się już wiele restauracji – Meza Beirut

Froblog.pl kosztowała różnych kawałków mięsa tuńczyka w Wabu Sushi, wybrała się także na kolejną wizytę do Casa Pablo.

Nakarmiona Starecka doceniała zieloną stronę warszawskiej gastronomi na Bielanach – jadła w Roślinie

Madame Edith wybrała się na standardowe śniadaniowe menu do Między Ustami

Taste Away znaleźli idealne miejsce na włoską randkę – Focaccię i idealne miejsce na grecką randkę – Paros.

Little Hungry Lady określiła nowy wine bar i restaurację Mielżyński na Czerskiej jako „must be”, doceniła także nowości w menu Kraken Rum Baru