NOWE MIEJSCA: Nowy sushi bar Łuski i ości z instrukcjami jak jeść sushi powstał na Żoliborzu. Polna wzbogaciła się o lokal z kuchnią amerykańską Fast & Good. Powstały też dwie nowe lokalizacje słynnych Grooli – Groole Wola i Groole Mokotów. Wraz z początkiem słonecznej pogody pojawiły się też nowe foodtrucki – jednym z nich jest Ni Pani Ni Pan

WYDARZENIA: Tydzień obfitował w wydarzenia. W sobotę Kawiarnia Plażowa organizowała wydarzenie Plaża otwarta, tego samego dnia zadebiutował Targ Śniadaniowy na Powiślu. 20. kwietnia rozpocznie się akcja Apetyt na miasto, w ramach której w 30 restauracjach w Warszawie będzie można zjeść trzydaniowe menu za 39zł

PRODUKT: W tym tygodniu pisaliśmy też o nowym polskim napoju Koleś

Foodie_Week_Luski_original (640x394)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl odwiedzała miejsca z kuchnią japońską Uki Uki, włoską San Lorenzo Żurawia oraz gruzińską Rusiko

Froblog.pl podsumowała Najlepsze dania sezonu zimowego 2015

Little Hungry Lady w poszukiwaniu lekkiego lunchu trafiła do A nuż widelec, odkryła też Chiny w Warszawie w CH Reduta w China Town

Latające Talerze odwiedzili Artkitchen, gdzie w ich przekonaniu regularne menu stanowi „kompilację losu, pogody, dnia, nastroju szefa kuchni”.

Taste Away wspominali Węgry w Borpince, a na dobry początek dnia polecali Dawną Bibliotekę Publiczną