Beef n’Pepper

Foodie Z 14 maja 2015

Beef n’Pepper to nowa restauracja w Śródmieściu, która otworzyła się przy Teatrze Roma. Flagową pozycją w karcie są steki z polskiej wołowiny rasy Red Angus sezonowanej na sucho przez 28 dni. Największy serwowany tu stek z boczną kością żebrową i antrykotem waży 700 g. Oprócz tego w karcie są również inne wołowe propozycje (policzki albo żebra), dania rybne (np. łosoś z mango), drobiowe (skrzydełka Louisiana) albo bezmięsne (sałatki). W lokalu centralne miejsce zajmuje duży bar z wysokimi krzesłami i sporym wyborem dostępnych drinków.

Beefnpepper-201505

.

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: ul. Nowogrodzka 47A, Warszawa

Telefon: 731 307 377

Godziny otwarcia:
pon. – sob.: 12:00 – 0:00
niedz.: 12:00 – 23.00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: amerykańska, steki wołowe

Średnie ceny: dania główne 30 – 40 zł,  steki wołowe 60 – 120 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (1)

Restaurantica.pl (maj 2015)

  • erni

    fajne miejsce z porzadna obsluga. swietny t-bon i zeberka. nie drogie alkohole (jeden z wygodniejszych barow w miescie), ogarnieci barmani.

  • Kamik

    Bardzo fajne miejsce. Stek był mega dobry z fajną strukturą i idealnym stopniem wysmażenia. Ciekawe wnętrze i miła obsługa. Polecam!

  • tom

    Nigdy dotąd, w moim 30-letnim życiu, nie jadłem podlejszej wołowiny. Kucharze w tej restauracji nie mają pojęcia o gotowaniu. Mięso twarde, szare, bez smaku. Rostbef, który zamówiłem musiał być rozmrażany w mikrofali albo już wcześniej ktoś miał go na talerzu.

  • MARO

    Kiepskie mięso, raczej nie jest to świeża wołowina. Frytki tłuste a obsługa mało ogarnięta. Wystrój minimalistyczny ale pozytywny z fajnym barem w centralnej części.

  • tomek

    Do Beef and pepper trafiliśmy przypadkiem podczas sobotniego spaceru po Warszawie. Restaurcja nie jest duża, kilka stolików w srodku, obecnie mają ogrodek, bardzo przytulny, wystroj miejaca z pomyslem i starannoscią. Przejdźmy do najważniejszego-jedzenia- mimo wysokich cen w menu restauracja się broni i dobrze karmi. Zamowione steki naprawde idealne, mięso kruche, soczyste, dobrze przyrzadzone, stopnie wysmażenia takie jak trzeba widać, że kucharze wiedzą co robią. Do steków dodatkowo można wybrać sosy moim ulubionym jest j.daniels na karmelizowanej cebuli z ananasem, lekko slodki ale do wolowiny idealny. Znajomi zamowili beef burgera co prawda cena hmmm tez moze zniechecic bo 49pln ale BURGER tez sie obronil, duza bułka własnego wypieku wypchana po brzegi miesem z poledwicy wolowej z cebula,salata,warzywami i sosami-niebo w gebie! Trafilismy na czas gdzie do burgera serwują duże piwo gratis. Moja zona zamowila poledwice faszerowaną grzybami z kaszą peczak i groszkiem cukrowym, rowniez nie narzekala. Obsługa na wysokim poziomie potrafiła odpowiedzieć na każde nasze pytanie, uprzejma, miła i usmiechnięta. Mimo dużego oblężenia w restauracji była zawsze wtedy kiedy trzeba. Na koniec do rachunku otrzymalismy nalewkę własnej produkcji, umiliła nam ostatnie chwile w tym miejscu, potraktowalismy ją jako deser bo nie mielismy miejsca by zamowić jakikolwiek z karty. Następnym razem będąc w Warszawie napewno wrócimy, chociażby na coś słodkiego i kawę. Oby wiecej takich miejsc na kulinarnej mapie stolicy. Polecamy!!! y