NOWE MIEJSCA: Pierwsza warszawska lokalizacja Cupcake Corner Bakery & Cafe otworzyła się niedawno na placu Konstytucji. Na obrzeżach Parku Moczydło została otwarta amerykańska restauracja Mississippi American Grill and Bar. W Śródmieściu powstała sardyńska restauracja Sardynia. Z kolei Wola, a ściślej BioBazar wzbogacił się o restaurację DEMO by Marcin Jabłoński

ZAMKNIĘCIA: Nie obyło się bez zamknięć. Na Oleandrów działalność zakończyły Kurczaki

CIEKAWE MIEJSCA: W ramach ciekawych miejsc pisaliśmy o restauracji Ambasada serwującej wegetariańską, wegańską i witariańską kuchnię na Foksal.

NOWE MENU: Nowe zdrowe menu wprowadzono w restauracji Fusion w hotelu Westin. Są to Środy SuperFoods

WYDARZENIA: Zapraszaliśmy na piątkowy Bud Break: Around Garda Lake w Mielżyńskim

OTWARCIE WKRÓTCE: Wkrótce otworzy się także nowa druga lokalizacja Krowarzywa na Marszałkowskiej

Foodie_Week_Sardynia_original (640x395)

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wybrała się do mięsnego Beef’n’Pepper. Rozpoczęła także swój intensywny sezon szparagowy – w tym roku od wizyty w Ale Wino

Froblog.pl odwiedziła Kaskrut i bardzo zachwalała tamtejszego szefa kuchni. Wybrała się też do nowego miejsca tego samego właściciela i szefa kuchni Tapage. Z nowości odwiedziła także nowe miejsce Pawła Kibarta ZEST by Kibart

Latające Talerze także wybrali się do Kaskruta, ale ich wrażenia były zgoła odmienne.

Nakarmiona Starecka powędrowała do pierwszych dim sum na salonach – Pełną Parą

Taste Away wybrali się na śniadanie idealne do SAMu na Powiślu

Krytyka Kulinarna wyraziła swoje uznanie dla Tapas Baru Romesco i jego twórców. Lody w Jednorożcu określiła jako zbyt słodkie i dalekie od tradycyjnych

Little Hungry Lady z lenistwa wylądowała w Czas na wino. Odwiedziła też dwa azjatyckie miejsca – japońskie Uki Uki i indyjskie Namaste India