Sardynia

Foodie F 6 maja 2015

1 kwietnia to nie tylko Prima Aprilis, ale także dzień otwarcia nowej włoskiej, a właściwie sardyńskiej restauracji w Śródmieściu. Sardynia powstała na Oboźnej, w miejscu restauracji Gęsia Skórka. W menu znajdziemy tutaj m.in. Codziennie inną tartę sardyńską, Spaghetti z bottargą, Zraziki sardyńskie z pietruszką, czosnkiem i smalcem duszone w winie Vermentino, Pane Frattau czyli tradycyjne pieczywo Carasau z sosem pomidorowym, jajkiem poche, posypane serem owczym.

Restauracja Sardynia (640x427)

Zdjęcia: Sardynia Fanpage

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Oboźna 9, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon – Sob 12:00 – 22:00, Niedz 12:00 – 21:00

Telefon: 22 211 34 84

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: sardyńska

Średnie ceny: danie główne 30-40zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście