Manty – pierogi na parze

Foodie Z 25 czerwca 2015

Manty – pierogi na parze to niewielki bar z kuchnią uzbecko-ujgurską otwarty kilka dni temu przy ulicy Grójeckiej na Ochocie. Jego specjalnością jest tradycyjne danie kuchni środkowoazjatyckiej, czyli manty – duże pierogi gotowane na parze. W krótkim menu znajdziemy manty z nadzieniem z wołowiny, manty ze szpinakiem i serem oraz manty z warzywami. Oprócz pierogów można zamówić jeszcze plov (mięso z ryżem i marchewkami) i szakarab (pomidor z cebulą). Między 11.00 a 16.00 dostępne są zestawy lunchowe (np. plov + szakarab albo mix manty + koreańskie sałatki).

manty-pierogi-na-parze-20150625_

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Aktualizacja: Manty przeniosło się na Elektoralną.

Adres: Grójecka 20B, Warszawa

Godziny otwarcia:
pon. – niedz.: 10:00 – 23:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: uzbecka, ujgurska

Średnie ceny: 10 – 20 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Ochota

  • Piotr

    Byłem I stwierdzam rewelacja, naprawdę warto, menu proste, zrozumiałe, pierogi wyśmienite, bardzo miła egzotyczna obsługa, będę wracał, ukojenie dla duszy i żoładka w zgiełku wszechobecnych kebabów I McDonald’s

  • Elena

    Bardzo polecam ich lokal przy Elektoralnej, jedzenie naprawde dobre!