Restauracja Thaisty by Chanukan została otwarta w maju w przestronnym lokalu przy placu Bankowym. Zgodnie ze swoją nazwą specjalizuje się z kuchni tajskiej a szefową kuchni jest tam Chanunkan Duangkumma, która wcześniej pracowała m.in. w Naam Thai po prawej stronie Wisły. W menu Thaisty znajdziemy m.in. sataye z kurczaka, zupę z kaczki, tom kha gai, pad thai goong, pak-choi, krewetki i kalmary w różnych odsłonach. Fani mięsa mogą spróbować golonki by Chanunkan albo wołowego steka Thaisty. Jest również kilka dań dla wegetarian – w tym płonące grzyby albo pak-choi.

thaisty-20150610

INFORMACJE PRAKTYCZNE:

Adres: pl. Bankowy 4, Warszawa

Telefon: 730 000 024

Godziny otwarcia:
pon. – niedz.: 11:00 – 23:00

Strona internetowa: thaisty.pl

Rodzaj kuchni: tajska

Średnie ceny: dania główne 20 – 60 zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW  (3)

Restaurantica.pl by Foodie R (czerwiec 2015)

Tasteaway (maj 2015)

Krytyka Kulinarna (maj 2015)