Naturel

Foodie F 29 września 2015

Royal Wilanów to nowe centrum handlowe na obrzeżach Miasteczka Wilanów. Kilka dni temu otworzono tu nową restaurację Naturel. Współwłaścicielem i szefem kuchni miejsca jest Marcin Jabłoński – znany m.in. z TopChefa, a także z restauracji Dwie Trzecie i DEMO by Marcin Jabłoński. Produkty w restauracji Naturel są w przewadze ekologiczne, pochodzą z BioBazaru lub gospodarstwa rodziców szefa kuchni i współwłaściciela – Państwa Jabłońskich. Restauracja serwuje śniadania i lunche, ma przerwę między 15tą i 18tą, otwiera się dopiero na kolacje. W karcie m.in. Makrela, Ośmiornica, Królik i Stek z tuńczyka.

Naturel

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Klimczaka 1, Warszawa

Godziny otwarcia: pon.-piąt.: 08:00-15:00 i 18:00-22:00, sob.-niedz.: 08:00-22:00

Telefon: 22 161 54 52

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: autorska

Średnie ceny: danie główne 40-50zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Wilanów

RECENZJE BLOGERÓW (2):

Restaurantica.pl by Foodie R (październik 2015)

Froblog.pl by Foodie F (Wrzesień 2015)

  • Marcin

    Przykro mi bardzo, ale „jedna gwiazdka” za obsługę oraz bezczelne podejście do klienta.
    Nie spodziewałem się, że kelner z uporem maniaka będzie mnie wysyłał do bankomatu twierdząc, że „właściwie to od około 5o zł mogę podejść z terminalem..”.
    Zostałem zapytany bodajże dwukrotnie, czy nie mam gotówki. Wyczułem, że za fakt ten powinienem wręcz przeprosić.. Po kolejnej odpowiedzi przeczącej nie usłyszałem ‚ok, nic nie szkodzi’, tylko zostałem przegoniony do bankomatu na dół do Piotra i Paweła, bo panu nadal nie było na rękę ruszyć się po terminal.
    Najwidoczniej nie stać NATURELa na obsługę kart płatniczych, skoro przeraża ich kwota rachunku w wysokości 40zł i związane z nią opłaty.
    Żenada. Zaistniała sytuacja skutecznie zniechęciła mnie od przyjścia następnym razem i spróbowania, swoją drogą podobno dobrego, menu.
    Powodzenia. Całe szczęście jest mnóstwo innych miejsc w okolicy, gdzie „plastik” jest równoprawnym środkiem płatniczym, a kultywowanie idei „karty akceptujemy od kwoty X” przeszło już dawno do lamusa..