Niesamowitej dynamiki otwarć nabrały okolice Placu Grzybowskiego. Kieliszki na Próżnej to nowy wine bar i restauracja na odrestaurowanej Próżnej. Miejsce charakteryzuje się dużym wyborem win na kieliszki. W obecnej karcie win znajdziemy ponad 100 butelek z Europy i każda z nich dostępne jest na kieliszki. Właścicielami Kieliszków na Próżnej są Beata Gawęda (Vini e Affini) i sommelier Paweł Demianiuk. Szefem kuchni jest Krzysztof Bugiera. W karcie dań są mały przystawki do wina tzw. Talerzyki, a także dania z jajek, przystawki, dania główne i desery. Przykładowe pozycje to: Kalarepa z boczkiem i bułką tartą, Jesiotr z kaszanką gryczaną i jajkiem, Dorsz z ziemniakami ze szczypiorkiem, koprem włoskim i cytryną.

Kieliszki na Próżnej Foodie

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul Próżna 12, Warszawa

Godziny otwarcia: pon.-śr.: 12:00-22:00, czw.-sob.: 12:00-23:00

Telefon: 501 764 674

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: międzynarodowa

Średnie ceny: talerzyki 2-14zł, przystawki 18-35zł, dania główne 40-80zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

RECENZJE BLOGERÓW (3):

Restaurantica.pl by Foodie R (listopad 2015)

 Froblog.pl by Foodie F (Październik 2015)

Krytyka Kulinarna (Październik 2015)