Targ Rybny

Foodie Z 13 listopada 2015

W piątek 13 listopada na placu Powstańców Warszawy rusza Targ Rybny, który potem co tydzień od południa do wieczora będzie kusił miłośników świeżych ryb i owoców morza. Organizatorzy deklarują, że na stoiskach będzie można kupić tam m.in. świeże pstrągi, jesiotry, dorady, mieczniki, żabnice, tuńczyki, halibuty czy merliny. Oprócz ryb świeżych, mają być tam też wędzone, marynowane, słono i słodkowodne… Można będzie zaopatrzyć się w owoce morza, w tym różne głowonogi i skorupiaki a także w przetwory z ryb takie jak np. pasztet z pstrąga. Założycielem Targu Rybnego jest Krzysztof Cybruch, pomysłodawca Targu Śniadaniowego.

targ_rybny_materialy_prasowe

Źródło: Targ Rybny, materiały prasowe

GDZIE: plac Powstańców Warszawy, Warszawa

KIEDY: w piątki w godz. 12:00 – 20:00, inauguracja 13 listopada 2015

STRONA INTERNETOWA: Facebook