Zielony Gar Bistro

Foodie F 20 listopada 2015

Zielony Gar Bistro to nowa odsłona białostockiego Nóż i widelec. Miejsce przeszło solidny remont, a przede wszystkim ma nową szefową kuchni Joannę Jakubiuk. Joanna jest rodowitą Podlasianką. Od lat zajmuje się propagowaniem smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. Jest laureatką konkursów kulinarnych, m.in. Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. W całej Polsce słynie ze swoich pierogów. Ostatnio była szefową kuchni w Masuria Arte. W menu Zielonego Gara znajdziemy m.in. Śledzia matiasa z cebulą, chlebem i olejem rzepakowym z góry św. Wawrzyńca; pierogi z dynią, masłem szałwiowym i parmezanem; Schab złotnicki z kostką z ziemniakami i kruszewską kapustą kiszoną.

Joanna Jakubiuk (640x366)

Zdjęcie: Zielony Gar Fanpage

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: ul. Skłodowskiej-Curie Marii 8, Białystok

Godziny otwarcia: pon.-niedz.: 11:00-22:00

Telefon: 661 661 447

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: polska

Średnie ceny: pierogi 15-17zł, dania główne 28-32zł

Klimat / Atmosfera: luźna

  • Kasia

    Fantastyczne jedzenie. Kuchnia z duszą. Pierogi z dynią absolutnie fenomenalne, podobnie jak pizza z serem korycinskim. Matjas, jakiego nigdy nie jadłam – delikatny i świeży. Wszystko z najlepszych, naturalnych składników, a przy tym w rozsądnej cenie. Bardzo polecam.