Foodie Week: Rozbrat 20, Peter’s Grill&Bar i żółty przewodnik Gault&Millau

Foodie F 7 grudnia 2015

NOWE MIEJSCA: Na Powiślu w miejscu zamkniętego R20 otworzyło się nowe miejsce Daniela Pawełka Rozbrat 20 Bakery and Wine Corner. Na Ursynowie tymczasem powstał Peter’s Grill & Bar serwujący burgery, sałatki, quesadille, tortille i dania z grilla.

PRODUKT: Do sklepów trafia właśnie druga edycja Żółtego przewodnika Gault&Millau Polska 2016. Jest dwujęzyczna i opisuje aż 390 restauracji w Polsce.

FOODIE W PODRÓŻY: W ramach naszego nowego cyklu opisywaliśmy Tak Tak Polish Deli w Berlinie. Zapraszaliśmy także na Terra Madre Slow Food Festival w Krakowie

WYDARZENIE: W sobotę w Muzeum Azji i Pacyfiku odbywał się Orientalny Bazar Świąteczny. W niedzielę natomiast Ale Wino na Mokotowskiej zapraszało na pierwsze Zimowe Design Aperitivo

ZAMKNIĘCIE: W tym tygodniu informowaliśmy o aż dwóch zamknięciach w centrum. Przy Placu Zbawiciela zamknął się Tapage. Z Kolei na Kruczej, przestał funkcjonować Baltazar by Mondovino.

 Foodie_Week_Rozbrat_20_original

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wybrała się do miejsca, które jednoznacznie kojarzy jej się z tańcami latynoskimi i znalazła tam The Cool Cat. W smaki i nastroj Świąt wprowadził ją natomiast sobotni obiad w Ale Wino

Froblog.pl dzieliła się swoimi wrażeniami z wizyty w Senses i z gali Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska 2016

Little Hungry Lady kosztowała kultowego ramenu, który dotarł do stolicy w Ramen Girl. Odwiedziła także nowe miejsce w Galerii Mokotów Litemotiv.