Foodie Week: Zdrowa Konkurencja, La Bomboniera Kabaty i Shipudei Berek

Foodie F 28 grudnia 2015

Święta, święta i po świętach, a my tymczasem podsumujmy, co się działo w ostatnich dwóch tygodniach. Nie zapominamy o tym, że lubicie odwiedzać restauracje w okresie świąteczno-noworocznym. Jak co roku, przygotowaliśmy więc dla Was zestawienie Restauracje czynne w Święta, Sylwestra i Nowy Rok 2015/2016

NOWE MIEJSCA: Shipudei Berek to nowa dwupoziomowa restauracja z kuchnią izraelską przy Jasnej. Wieprzową kiełbaskę, podaną w bułce na zakwasie zjemy w nowym Hot Dog Factory w Alei Jana Pawła II. Krucza wzbogaciła się o nową restaurację Lazy Dog. Tuż obok Thaisty powstała Zdrowa Konkurencja – piekarnia, kawiarnia i bistro. Drugi lokal cukierni La Bomboniera powstał na Kabatach, pierwsze miejsce pod tą marką funkcjonuje w Śródmieściu. Stacja Wawer to nowe miejsce na Wawrze przy centrum handlowym Ferio Wawer, łączącym zabytkowe hale produkcyjne fabryki Szpotańskiego z nowoczesnymi przestrzeniami handlowymi.

WYDARZENIA: Przed świętami Dzik organizował ubaw śledziowy połączony z konsumpcją i tańcami czyli Śle-Dzik po warszawsku. Tymczasem Forteca, tradycyjnie już zapraszała na Wielki Świąteczny Targ Dobrego Jedzenia

FOODIE W PODRÓŻY: W naszym cyklu podróżowania poza Warszawę, polecaliśmy Wam restaurację Filharmonia w Gdańsku

 FoodieWeekBomboniera_original

PISZE SIĘ NA BLOGACH:

Restaurantica.pl wróciła do ponownie otwartego Magiel Cafe – tym razem na polskie mezze i jabłka. Wreszcie udało jej się odwiedzić Kotakota Adama Leszczyńskiego, choć nie udało jej się robić tam zdjęć. W ramach pierwszych podsumowań opisała Top 15 najciekawszych nowych miejsc 2015 roku

Little Hungry Lady w nowym layoucie (!) polecała koreańskie Onggi na spotkania biznesowe. Do The Cool Cat wybrała się na śniadanie, a szczególnie na dobrą kawę.

TasteAffair polecają STOR Cafe jako miejsce „na kawkę, raczej bez specjalnego przesiadywania”.

Taste Away wiedzą już, co znaczy być w SHOKU i bardzo im się spodobało

Śledź po warszawsku uczył się na warsztatach przygotowywać ceviche pod okiem Martina Gimeneza Castro w Ceviche Barze