Ę Rybę

Foodie F 6 stycznia 2016

Po sukcesach w Poznaniu już jutro otworzy się w Warszawie filia słynnego Ę Rybę spod znaku czarnej rybki w meloniku. Ę Rybę specjalizuje się w klasycznym fish & chips. W menu znajdziemy tu świeżego dorsza lub mintaja w panierce z frytkami i puree groszkowym, sosem tatarskim lub jalapeno. Do wyboru są również krążki z kalmarów, krewetki, burgery i tortille z rybą, a dla anytfanów ryby kurczak. Ę Rybę startuje jutro o 14tej przy Al. Jana Pawła 18.

E rybe

Zdjęcie: Ę rybę Fanpage

PRAKTYCZNE INFORMACJE:

Adres: Al. Jana Pawła II 18, Warszawa

Godziny otwarcia: pon.-wt.: 11:00 – 23:00, czw.: 14:00 – 23:00, piąt.-niedz.: 11:00 – 23:00

Strona internetowa: Facebook

Rodzaj kuchni: street food, ryby

Średnie ceny: 10-25zł

Klimat / Atmosfera: luźna

Dzielnica: Śródmieście

  • Marcin

    Obługe maja po prostu mega – sympatycznie i usmiechnieci ludzie, a do tego jedzenie dobre

  • Kitusia

    Lubie takie miejsca, w ktorych mozna zjesc cos swiezego i ze tak powiem „domowej roboty” – ich sosy i lemoniada to wisienka na torcie :3 Hihi

  • Maciek

    Jedzenie fatalne! Ryba tak tłusta, że się jej jeść nie dało! W smaku też nie była rewelacyjna. Zdecydowanie odradzam!

  • Olga_D

    Burger jest świetny! Polecam sos z zielonego groszku i tatarski – wymiataja :)

  • Amelia

    Wczoraj byliśmy całą rodzinką u nich i bardzo mi się podobało :) Zestaw rodzinny (59zł) jest w sam raz dla rodziców i dzieci. Dodatkowo dzieci mogly sobie porysować, bo mają jakiś konkurs z rysowaniem rybki. Super! Na pewno wrócę!

  • Weronika

    teraz maja jeszcze alkohol <3 Mimo tego, ze probowalam ich czerwonego winka to kocham ponad wszystko ich grzanca bezalkoholowego!!! jest pyszny <3
    sprobujcie burgera, nie pozalujecie omnom

  • Irek

    Obsługa na 5 – szczególnie dla miłego pana, który mi doradził co warto zjeść :) Fajny lokal, klimatyczne miejsce, dobrze że jest alko, bo przyznam, że na początku troszkę tego brakowało 😉 Ale wiadomo, że trzeba czasu, aby było coraz lepiej. Plus za spoko miejsce

  • Dolek

    Fajna sprawa z tymi transmisjammi euro u nich 😉 Byłem już 3 razy i na pewno wybiore sie w srode 😀 Cos mi mowi, z epiwko bedzie po 5zl tak jak w ubiegłych tygodniach eheh :>

  • Kaciawacia

    szybko wszyscy zyjemy to i jedzenie musi byc podawanego szybko :) plus wlasnie za szybka obsluge i rozbudowane menu. fajnie, ze mozna pokombinowac z wielkoscia zestawu i jego zawratoscia. obsluga bardzo pomocna – pyta o preferencje i doradza. Wroce tam!

  • Betka88

    A jak widzicie przyszłość tego lokalu? Są u nich jakieś nowości, pewnie musza zmieniać menu, żeby czymś zaskoczyć klientów :> Uważam,że np z lodzią mieli super pomysł. Ciekawa jestem jak to się rozwinie

  • Mariusz

    no teraz zrobili remont, wiec chyba ktos tam ma glowe na karku i mysli przyszlosciowo. moim zdaniem poprawili to co bylo nie ok – fajnie, ze zasugerowali sie opiniami klientow i zmienili stoly i siedzenie – mega plus za to!

  • Jaszczura

    Fajne miejsce i fajna atmosfera :) Niech się rozwijają, trzymam za nich kciuki, bo ten fish&chips to prawdziwie wyspowy smak i czegoś takiego mi brakowalo!

  • Mariusz

    Byłem tam 12.12.2016.
    Zamówiłem dorsza w panierce w kawałkach. Do tego frytki, Cola i sos.
    Jedynie do czego nie mam zastrzeżeń to Coca Cola, no i sos tatarski też był dobry, w sumie to dzięki niemu trochę zjadłem.
    Kawałki ryby to raczej sama gruba i tłusta paniera, w środku trochę białej piany co pewnie miało być rybą, ale w smaku ryba była prawie niewyczuwalna, tylko smak tłuszczu.
    Frytki chyba sami robią. To spore kawałki ziemniaka mocno spieczone na zewnątrz i ćtapowate w środku, ogólnie niesmaczne i to tego dostałem ledwo ciepłe.
    Podsumowując. Zjadłem po południu, a wieczór miałem cały zmarnowany.
    Cały czas mdliło mnie po tej słynnej e-rybie.
    Szczerze nie polecam.

  • Kiti

    Mariusz, zastanawia mnie Twoja opinia. Dla mnie fish&chips kojarzy się WLASNIE z gruba panierka oraz smazeniem w duzej ilosci tluszczu. Ok, moze nie kazdy jest fanem takiego rozwiazania, ale to przeciez wlasnie fish& chips 😛 Na drugi raz sprobuj np fileta bez panierki, powinno byc ok